Sistemul de ruletă Tier-et-Tout nu este la fel de popular ca alte strategii pe care le găsești la noi pe site, însă poate fi foarte eficient și a devenit o strategie preferată pentru majoritatea celor care au încercat-o. Acest sistem care se bazează pe o progresie pozitivă înseamnă că îți poți mări șansele de pariere pe banii cazinoului, astfel că poți evita orice pierderi substanțiale, un lucru esențial atunci când vrei să câștigi bani mulți.
Din cauza modului în care funcționează sistemul de ruletă Tier-et-Tout, poți să vezi imediat o creștere a contului tău bancar dacă nimerești cumva o serie lungă de câștiguri. Poți să își manageriezi mai ușor fondurile de care dispui, așa că odată ce ajungi la o anumită porțiune a sistemului, poți să îți pui pariul original deoparte și să joci doar folosind banii cazinoului. Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru ruletă pe care le poți cunoaște este că poți să testezi o strategie de câteva ori și să vezi dacă acea strategie funcționează sau nu. Dacă nu este eficientă pentru tine, poți să o schimbi din mers și să alegi altceva.
Cum funcționează Tier-et-Tout
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să începi jocul cu un fond de pariere care poate fi împărțit la trei. De exemplu, poți începe cu un total de nouă unități sau jetoane. Va trebui să joci doar cu pariuri pare pe masă, adică roșu/negru, par/impar sau 1-18/19-36. Când începi să pariezi, îți împarți fondul inițial în trei, începând jocul cu trei jetoane. Astfel, îți rămân alte două treimi pentru mai încolo, adică 6 jetoane. La prima mână, pariezi prima treime a fondurilor tale, adică primele trei jetoane. Dacă pierzi, vei paria următoarele șase jetoane. Dacă se întâmplă să câștigi, vei avea un fond de 12 jetoane.
Mai departe, îți vei diviza din nou suma totală din cont în treimi, astfel că vei avea acum 4 jetoane ca o treime și alte 8 jetoane pentru celelalte două treimi. Vei paria 4 jetoane la următoarea mână. Dacă pierzi, pariază restul de patru jetoane. Dacă ieși victorios, vei avea acum un total de 16 jetoane. 16 nu se poate împărți la 3, așa că vei lua un jeton din totalul fondurilor tale și și îl vei pune deoparte, afară din fondul de joc. Vei putea diviza astfel suma rămasă în trei treimi a câte 5 jetoane. Din nou, pariezi 5 jetoane, dacă pierzi pariezi 10, iar dacă nu, vei avea un total de 20+1 jetoane în cazul unui câștig.
Cum numărul 21 se împarte exact la 3, vei împărți jetoanele în două grupuri de 7 și respectiv 14 bucăți. Dacă pierzi, pariezi toate cele 14 jetoane rămase. Dacă câștigi, vei avea un total de 28 de jetoane. Mai departe, vei folosi combinația de 9+18 și vei rămâne din nou cu un jeton pe dinafară. Pariază cu nouă jetoane, după care cu restul de 18 dacă prima mână se dovedește a fi necâștigătoare. Dacă vei câștiga oricare dintre aceste mâini, vei avea în cont 36+1 jetoane.
Eficiența strategiei Tier-et-Tout
Mai departe, folosește 12+24, făcând un pariu pe 12 jetoane și după care pe 24, dacă pariul pe 12 este necâștigător. Vei ajunge să ai 48+1 jetoane la finalul acestei runde. În continuare, vei folosi 15+30 de jetoane, urmând să ai rămase în plus 4 jetoane. Pariază întâi pe 15 jetoane, iar dacă nu câștigi, pe restul de 30. Vei ajunge la 60+4 jetoane în cont. Mai departe, pariezi în sistem 20+40, pariu care îți va asigura încă un jeton în plus. Pariază prima dată 20 de jetoane, iar dacă pierzi, restul de 40. La final vei acumula 80+4 jetoane în total.
Următorul nivel este cel în care pariezi 25+50, care ar trebui să îți asigure un surplus de 9 jetoane. Pariază 25 de jetoane întâi, după care 50 dacă pierzi. Vei ajunge să ai 100+9 jetoane în total. La final de schemă, ai început pariurile cu 9 jetoane, iar la final vei avea 109. În acest moment, poți reîncepe să pariezi cu cele 9 jetoane în plus și să îți retragi din bancă cele 100 de jetoane câștigate folosind metoda. Poți să câștigi rapid aceste jetoane cu metoda Tier-et-Tout, ajungând să poți paria de la început folosind banii casei. Desigur, sistemul funcționează cel mai bine dacă reușești să eviți două mâini pierdute la rândul.
Thomas Garcia este inventatorul sistemului Tier-et-Tout, spaniolul făcându-se remarcat de-a lungul vieții prin câștigurile impresionante pe care le-a reușit la diferite jocuri de noroc, inclusiv la ruletă. Garcia a folosit sistemul mai ales în celebrul cazino Homburg din Germania. Deși strategia poate fi folosită atât la pariuri interioare, cât și la cele exterioare, cel mai indicat este să fie utilizată la pariurile cu șanse de câștig de aproape 50%, fiind mult mai eficientă în cazul acestora. Pierderile pe care le poți suferi sunt minime, iar câștigurile pe care le poți acumula sunt însemnate.