Strategia de ruletă Fibonacci: Secrete, sfaturi, pariuri detaliate ale sistemului

Strategia de ruletă Fibonacci este una dintre cele mai sigure metode în care poți juca ruletă. Mai ales dacă ai compara sistemul cu acele progresii rapide cum este Martingale. Chiar dacă sistemul Fibonacci este unul sigur de jucat, asta nu înseamnă că nu îți poate aduce câștiguri substanțiale, ba din contră. Chiar dacă este totuși un sistem de pariere progresiv, ridicarea pariurilor nu este la fel de însemnată ca în cazul altor sisteme de pariere.

Pentru început, asta înseamnă că nu va mai trebui să îți recuperezi imediat pierderile după un pariu eșuat, pentru că pierderile nu vor fi la fel de însemnate ca la pariurile puse în cadrul strategiilor de tipul Martingale, de exemplu. Strategia are la bază celebrul șir matematic al lui Fibonacci. Secvența de numere începe de la 1, iar fiecare al doilea număr este suma celorlalte două numere din spate.

Detalii despre strategia Fibonacci

În loc să îți explicăm mai în detaliu cum funcționează acest șir, iată mai bine primele câteva cifre și numere ale progresiei: 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144 – 233 – 377 – 610 – 987. După cum vezi, șirul este infinit și este de obicei folosit în matematică și în diferite științe exacte. Există și câteva exemple uluitoare de prezență a șirului în natură, cum ar fi familiile de albine, de exemplu. Pentru ruletă, nu este nevoie să începi să pariezi de la 1. Poți să începi pariul tău cu orice sumă, atât timp cât respecți logica secvenței de numere. Chiar și așa, cel mai indicat este totuși să începi pariul cu cea mai mică sumă posibilă, pentru că astfel vei putea testa strategia înainte de toate.

Sistemul Fibonacci este folosit în deosebi pentru pariurile pare, adică par/impar, roșu/negru sau 1-18/19-36, care au în jur de 50% șanse să te scoată câștigător. Folosirea sistemului pentru pariuri interioare este neindicată. Numerele secvenței determină cât trebuie să pariezi la fiecare mână. Începi cu 1 leu, de exemplu, după care îți mărești pariul până ce reușești să câștigi o mână. După cum vezi, acest mod de pariere nu este tocmai unul deștept. Pierzi cât pierzi, după care, dacă se întâmplă să câștigi, revii la zero și poți să o iei de la capăt. Nu te îngrijora, nu ai aflat încă partea cea mai bună a strategiei.

Dacă reușești să câștigi primul pariu, reia secvența de la 1. Dacă ești la o fază mai avansată a progresiei, mută-te înapoi cu două numere în secvență și pariază acea sumă. Acest lucru se continuă până ce ajungi la începutul șirului și ești pe profit din nou. Să zicem că joci 10 mâini teoretice, dintre care 7 sunt pierzătoare și trei câștigătoare. Chiar și așa, vei ajunge să ieși pe profit datorită sistemului. Acesta poate părea că este similar cu cel Martingale, însă dacă foloseai Martingale și aveai 4 pierderi la rândul, te aflai la o pierdere de 31 de lei, iar dacă ai fi câștigat al cincilea joc, ai fi avut un profit de 1 leu. Fibonacci este deci un sistem mult mai sigur de utilizat.

Neajunsurile strategiei Fibonacci

Ca și majoritatea strategiilor de ruletă, Fibonacci nu este gândită să funcționeze pe termen lung. Este doar o secvență de numere care îți spune cât și când să pariezi, nimic mai mult. Nu există niciun secret mistic pe care să îl poți aplica, deoarece șansele jocului în sine sunt mereu aceleași. Avantajul casei este același de fiecare dată. Nimic nu te poate proteja în fața unei serii de înfrângeri repetate, pentru care îți va trebui mult noroc să o învingi. Pe termen lung, avantajul cazinoului va determina casa mereu învingătoare.

Trebuie să fii atent și la maximul de pariere pe care masa la care joci îl acceptă. Multe cazinouri au o limită setată la 100 de dolari, de exemplu, iar numărul cel mai apropiat de acest maxim este 89 în șirul Fibonacci. Dacă nu câștigi până ce ajungi la acest număr, efectiv nu mai poți recupera pierderile, cel puțin la masa dată ca exemplu. Chiar fondurile de care dispui pot sta în calea succesului tău. De la un anumit punct înainte, numerele pot deveni destul de însemnate. Dacă nu poți acoperi următorul pariu din secvență și pierzi pariul curent, vei avea parte de o pierdere însemnată.

La final de zi, sistemul Fibonacci, este unul dintre cele mai bune din câte există. Este extrem de simplu de utilizat, chiar dacă poate e mai bine să ai la tine un pix și o foaie și să îți notezi secvențele, îți permite să joci cu pariuri mici și chiar să câștigi o sumă medie de bani. Însă nu te lăsa păcălit, pentru că nu vei reuși să bați ruleta nici cu acest sistem. Da, este o strategie grozavă și e plăcut să o joci, însă avantajul casei va rămâne acolo mereu și nu vor putea fi învinse de către niciun fel de principiu sau teoremă matematică, fie ea și celebrul șir Fibonacci.

Leave a Comment