Sistemul de ruletă Martingale: cum funcționează, reguli, recenzie completă

Așa cum se întâmplă în cazul tuturor sistemelor de joc de ruletă, unii jucătorii nu sunt fanii strategiei Martingale și nu o folosesc decât foarte rar. Este adevărat că Martingale este un sistem riscant, funcționând pe principiul că îți sporește șansele de câștig pe termen scurt. Pe scurt, pariezi mult pentru a câștiga puțin. Vei câștiga mai multe ture decât de obicei, însă sumele pe care le vei trece în dreptul contului tău vor fi mai mici. În schimb, sumele pe care riști să le pierzi sunt mereu mai mari.

Folosirea sistemului Martingale

Cea mai eficientă metodă de folosire a sistemului Martingale este prin parierea doar pe exteriorul mesei, deci pe pariuri de genul 1-18, 19-36, roșu/negru, par/impar. Aceste pariuri au cele mai mari șanse de a te face câștigător, de aproape 50%, însă și cele mai mici plăți, de doar 1 la 1. Dacă pariezi 20 de lei, vei primi înapoi banii plus 20 de lei câștig, de exemplu. În principiu, acestea sunt cele mai sigure pariuri pe care le poți pune într-un joc de ruletă.

Începi jocul prin a paria prima dată pe o sumă mică, de preferat pe cea mai mică sumă acceptată, adică minimul mesei. Vei continua să pariez astfel până pierzi. Când are loc prima pierdere, îți vei dubla pariul față de suma pe care ai pariat-o la mâna pierzătoare. Dacă vei câștiga mâna aceasta, îți vei recupera toți bani pierduți în runda trecută și vei și câștiga bani în plus. Dacă pierzi, continuă să îți dublezi pariul la următoarea mână, logica rămânând aceeași. Odată ce câștigi, vei reîncepe să pariezi pe cea mai mică sumă a mesei. Sistemul se repetă la nesfârșit sau, cel mai bine, până când atingi un câștig în valoare de cât ți-ai propus dinainte de a te așeza la masa de joc.

Deși conceptul strategiei este fără cusur, ține minte că dealerul și casa au întotdeauna avantaj și vor câștiga în final. În acest caz, cel mai greu de bătut este căsuța zeroului verde. Acesta este cel mai mare avantaj al casei. Din cauza acestui 0 verde prezent pe ruletele europene, șansele vor fi mereu împotriva ta, indiferent de cum pariezi. Pariurile din exteriorul numerelor sunt cele mai sigure, pentru că au aproape 50% șansă de câștig, mai exact 48,6% tocmai din cauza acestei căsuțe a zeroului verde. Chiar dacă șansele nu sunt în favoarea ta, asta nu înseamnă că Martingale nu este o strategie care să te ajute să câștigi.

Pericolele folosirii strategiei Martingale

Principala problemă a sistemului Martingale este că poți să rămâi rapid fără bani. Dacă nu ai noroc și pierzi de 6-7 ori la rând, fondurile tale vor ajunge la 0 cât ai zice “ruletă”. Mai mult, majoritatea meselor de ruletă vin cu un minim de pariere, pe care probabil că îl vei atinge mai ales dacă vei pierde de foarte multe ori la rândul. Dacă nu îți poți dubla banii, nu poți câștiga și deci vei ajunge repede la valoarea 0 în fondul de joc. Profitul tău va fi mereu suma inițială pe care o pariezi. Astfel, te poți găsi în situația în care pariezi 1024 de dolari doar pentru a câștiga un dolar.

Șansele ca seria de pierderi să fie una extrem de lungă și deci să te găsești în situația aceasta este mică. De exemplu, calculând șansele ca culoarea roșie să nu pice 10 jocuri la rând, dacă luăm și zerourile în considerare, poți prinde o serie de 5 negrii, un zero și încă patru negri, deci ai toate șansele să nu câștigi zece ture la rândul chiar dacă nu pierzi toate pariurile pe negru. Axează-te pe ruleta europeană, pentru că aici șansa ca bila să nu pice pe culoarea aleasă de tine este de doar 1 la 784 pentru 10 mâini la rândul. Aceste șanse sunt valabile doar la începutul jocului. În timpul acestuia, șansele se schimbă și dacă pierzi, de exemplu, de 5 ori la rândul, șansele tale să pierzi cresc simțitor.

Recenzia noastră despre strategia Martingale

Sistemul Martingale îți va aduce câștiguri mici dacă joci puțin, însă dacă vrei să stai mai mult la masa de ruletă, riscurile strategiei sunt mari. În final, suma pe care o pierzi va fi mai mare decât suma pe care o câștigi. Chiar dacă poate că va funcționa la început, matematica nu minte niciodată. Fiecare jucător a avut o experiență proastă folosind acest sistem, mai devreme sau mai târziu. Cel mai bine este să folosești Martingale când joci pe termen scurt și să ieși de la masă imediat ce ți-ai îndeplinit scopul financiar. Dacă ai ca scop dublarea banilor, odată ce s-a întâmplat asta, părăsești masa de ruletă. Dacă stai mai mult decât ți-ai propus inițial, cel mai probabil că o să pierzi o grămadă de bani.

Leave a Comment