Sistemul de ruletă Labouchere: Totul despre cum să învingi casa cu această strategie

Henry Labouchere a fost un aristocrat britanic extrem de bogat și care a trăit în secolul al 19-lea. A fost jurnalist, politician și șef de publicație. Peste toate acestea însă, Henry a avut pasiunea jocurilor de noroc, fiind mai ales pasionat de ruletă. Britanicul a devenit faimos după ce a implementat și utilizat cu succes un sistem de pariere interesant, care astăzi îi poartă numele.

Sistemul Labouchere este ceva mai complex comparativ cu Martingale, de exemplu, însă îl poți totuși învăța cu puțină practică. Strategia principală se bazează pe un sistem de închidere de pariuri care poate fi folosită la aproape orice joc de cazino, nu doar la ruletă. Labouchere este o strategie menită să funcționeze doar cu pariuri pare, adică doar dacă pariezi pe roșu sau negru, par sau impar, 1-18 sau 19-36. Strategia poate fi folosită și la pariurile interne, însă se dovedește a fi riscantă, pentru că numerele nu se pot aduna și deci poți pierde bani mulți. Trebuie să pariezi pe ceva cu în jur de 50% șanse de izbândă.

Secretul strategiei Labouchere

Înainte de a începe să joci folosind această strategie, trebuie mai întâi să decizi cât de mult vrei să câștigi la masă și să îți menții planul până la final. Odată ce ai făcut asta, separă suma în numere mai mici pe care să le aduni pentru a ajunge la suma mare. Dacă vrei să câștigi în final 10 lei, suma ta ar putea arăta așa: 1-1-1-2-2-2-1. Ține minte că poți aranja această secvență după cum dorești. Tu decizi câți bani vrei să câștigi în final și modul în care vrei să îi divizezi în cadrul secvenței.

Când ești gata să intri la masă și să pui primul pariu, ia prima și ultima cifră a secvenței tale și adună-le. Aceasta este suma pe care o vei paria pentru prima învârtire a ruletei. De exemplu, dacă ne luăm după secvența de mai sus, va trebui să pariezi 2 lei pentru prima mână. Dacă reușești să câștigi mâna, taie cele două numere folosite din secvență și treci mai departe, pentru că ai reușit să câștigi deja o parte din suma dorită. Dacă se întâmplă asta, secvența ta va arăta așa: 1-1-2-2-2.

Pentru runda următoare, vei folosi din nou cele două numere de la capetele șirului secvenței tale pentru a paria, adică 1+2=3 lei pentru pariul tău. Labouchere funcționează la fel până ce termini șirul de numere și câștigi suma pe care ți-ai propus-o. Odată ce ai terminat de bifat toate numerele din secvență, înseamnă că ai și câștigat suma pe care ți-ai dorit-o inițial. Desigur, nimic nu te împiedică să o iei de la capăt și să începi să pariezi folosind o nouă secvență. Dacă pierzi pariuri, nu trebuie să tai de pe șirul secvenței niciun număr. În schimb, adaugi numărul pe care l-ai pariat la capătul drept al secvenței.

Acum va trebui să adaugi acest număr la următorul tău pariu, pentru că trebuie să îți recuperezi banii pe care tocmai i-ai pierdut. Dacă pierzi primul pariu, de exemplu, secvența ta va arăta așa: 1-1-1-2-2-2-1-2. Așa funcționează strategia Labouchere. Odată ce o încerci de câteva ori și exersezi, devine ușor de executat și de urmărit. Nu uita să tai numerele de la stânga și dreapta șirului după o victorie și nu uita să adaugi suma pariată la dreapta șirului la o înfrângere.

Avantaje/dezavantaje

Sistemul Labouchere este simplu și bine organizat. Dacă îl respecți, numerele vor ieși mereu și îți vor oferi satisfacția împlinirii unui țel pe care ți-l autoimpui înainte de a intra la masă. Dacă ajungi să câștigi cât pierzi, vei rămâne totuși pe profit dacă implementezi corect secvența de joc. Sistemul este într-o oarecare măsură similar cu Martingale, însă progresia nu este la fel de abruptă. Dacă ai o serie de pierderi, acest lucru nu este la fel de grav în sistemul Labouchere, pentru că nu îți dublezi pariul de fiecare dată când pierzi. Astfel, sistemul este pretabil pentru majoritatea jucătorilor.

Problema cu acest sistem este similară cu cea a multor strategii pentru ruletă. Dacă ai neșansa de a întâmpina o serie lungă de pierderi, va trebui să joci mult și bine până să îți recuperezi banii. Asta se datorează avantajului casei, inevitabil în jocul de ruletă și la orice alt joc de cazino. În timp ce strategia e grozavă pentru a-ți arăta unde te situezi în cazul câștigurilor și al pierderilor, aceasta nu te ajută să îți elevezi cumva avantajul în fața dealer-ului. Cazinoul va rămâne favoritul în orice joc de masă, însă acest lucru nu înseamnă că nu poți avea parte de câteva jocuri bune care să îți câștige o sumă de bani frumoasă.

Strategia Labouchere întoarsă

Labouchere se bazează pe creșterea pariurilor în momentul în care pierzi. Unii oameni au gândit un sistem învers al strategiei, care se referă la creșterea pariurilor când câștigi. Pe scurt, dacă câștigi, adaugi suma pariului făcut la final de secvență, adică în dreapta șirului. Dacă pierzi, ștergi numerele pe care le-ai pariat. Folosind acest sistem, vei pierde sume foarte mici de bani. Dacă ai șansa să câștigi de două ori mai multe jocuri decât vei pierde, poți pleca de la masă cu o sumă uriașă de bani. Din păcate, având în vedere avantajul casei, acest lucru nu se întâmplă foarte des, însă este la fel de posibil ca și orice alt câștig la jocurile de noroc.

În concluzie, sistemul Labouchere își face treaba bine și îți poate organiza jocul în mod corect. Dacă aștepți însă o soluție magică care să întoarcă șansele în favoarea ta, nu vei găsi asta nici în cazul acestei strategii, nici la oricare altă strategie de ruletă. Labouchere este o soluție de joc bună, fiind mult mai interactivă și mai plăcută față de strategiile convenționale de ruletă. Tăierea numerelor și apropierea de suma de câștig pe care ți-ai propus-o va face din jocul tău unul plăcut și relaxant. Sistemul este unul extrem de palpitant, însă nu te aștepta la o minune de la el.

Leave a Comment