Sistemul de ruletă Hollandish: Cum să câștigi jocul folosind strategia

Un alt sistem de pariere folosit adesea la ruletă este Hollandish. Lucrul cel mai interesant despre Hollandish este că se bazează pe o progresie negativă de pariere, la fel ca Martingale, D'Alembert, Labouchere sau Fibonacci, însă contrar strategiilor menționate, suma pe care jucătorul o pariază pentru a îndeplini sistemul de pariere Hollandish nu este dependentă de câștigul sau pierderea pariului anterior.

Când vine vorba despre sistemul Hollandish dedicat ruletei, jucătorul trebuie să efectueze o serie de trei pariuri numite un bloc Hollandish. În funcție de rezultatele acestui bloc de pariuri, jucătorul va putea calcula mai apoi ce sume să parieze în continuare. Sumele de pariere pentru fiecare mână rămân aceleași în timpul celor trei pariuri inițiale ale blocului, urmând să crească sau să scadă în cadrul următorului bloc în funcție de rezultatele pariurilor din blocul ulterior.

Progresia sistemului Hollandish

Progresia sistemului de pariere Hollandish este destul de simplu de înțeles și se desfășoară astfel: dacă începi să pariezi pe un leu, de exemplu, vei paria folosind următoarea secvență de sume: 1, 3, 5, 7, 9, 11. După cum vezi urmărind șirul acesta, cu fiecare tură de pariere, pariurile cresc din doi în doi. Astfel, dacă începi să pariezi cu doi lei, vei avea o progresie care arată așa: 2, 6, 10, 14, 18, 22. În cel de-al doilea caz, jucătorul își va crește valoarea pariului cu 4 de fiecare dată. Astfel, ce se întâmplă aici este o creștere a pariului prin dublarea sumei inițiale.

Chiar dacă poate că pare ușor la început, sistemul Hollandish este complet diferit față de restul strategiilor populare pentru jocul de ruletă. Jucătorii nu pot parcurge linia de progresie așa cum ar face-o în cazul strategiilor faimoase ca Martingale, pentru că felul pariurilor pe care jucătorii trebuie să le facă pentru a îndeplini condițiile progresiei Hollandish sunt diferite. Pe când strategiile clasice se axează pe câte un pariu deodată, la Hollandish jucătorii trebuie să aibă în vedere trei pariuri deodată, la fiecare nivel al progresiei. Când și dacă ieși pe profit, ai câștigat și deci te poți întoarce la începutul progresiei.

De exemplu, jucătorul începe prin a alege oricare pariu par de pe masă, cum ar fi roșu/negru. După ce faci asta, vei începe cu primul nivel al progresiei și vei paria un leu de trei ori la rândul. Dacă ai ales culoarea roșie, să zicem, vei paria câte un leu pe negru nu doar odată, ci de trei ori la rândul. Dacă vei câștiga de două sau de trei ori, se consideră că ai câștigat sesiunea de pariere. Astfel, va trebui să reîncepi sesiunea și să pariezi câte un leu de trei ori la rândul.

Dacă la finalul unei sesiuni ai doar un câștig din trei sau chiar zero câștiguri, atunci se consideră că ai pierdut întreaga sesiune de pariere. Astfel, vei trece la al doilea nivel al strategiei Hollandish si vei paria câte 3 lei de trei ori la rândul. Dacă la final de stagiune doi vei câștiga de două sau trei ori din trei, se consideră că ai câștigat nivelul și în acest caz va trebui să mergi din nou la prima fază a jocului și să pariezi câte un leu de trei ori. Ciclul continuă de câte ori este nevoie până când strângi suma pe care ți-ai propus să o câștigi înainte de a te așeza la masa de ruletă.

Avantaje și dezavantaje ale strategiei Hollandish

Un avantaj uriaș al sistemului Hollandish este că nu trebuie să câștigi de mai multe ori decât pierzi pentru a ieși pe profit în urma unei runde anume. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor sisteme de pariere, vei observa că trebuie să câștigi de câteva ori pentru a ajunge înapoi la fondul inițial de pariere, lucru ce se poate dovedi a fi greoi pe termen lung. Totodată, diferit față de alte sisteme de pariere cum este Martingale, la Hollandish rata de progresie este relativ scăzută, adică îți va lua mai mult timp să ajungi la suma de câștig pe care ți-o dorești. Hollandish este un sistem mai puțin agresiv de pariere.

Din păcate, toate sistemele de ruletă au o slăbiciune în comun. Dacă ți se întâmplă să prinzi mai multe pierderi la rând, pariurile tale vor deveni mult prea nesigure, lucru care se poate schimba doar dacă ai șansa să prinzi o serie de victorii consecutive. Astfel îți poți restabili pariurile și reintra pe profit. Mai mult, strategia Hollandish poate fi extrem de înceată și îți poate consuma mulți bani doar pentru a putea reveni la acel un leu cu care ai început jocul.

În concluzie, dacă ești tipul de jucător care preferă un joc încet și sigur, atunci e mai mult decât clar că ar trebui să îi dai strategiei Hollandish o șansă de a deveni preferata ta. Nu doar că îți va fi mai ușor să ai control total asupra acțiunilor tale și să știi exact unde te afli în fiecare secundă a jocului, dar vei vedea că nici nu ai nevoie de prea multă practică pentru a înțelege și stăpâni pe deplin strategia. Chiar și așa, e indicat să exersezi strategia cu câteva jocuri gratuite mai întâi, înainte de a paria cu bani reali.

Leave a Comment