Ruletă live și online: Cum să joci ruletă pe internet

Numele jocului provine de la cuvântul francez “roulette”, care înseamnă roată mică. Primul tip de ruletă a apărut în secolul al 18-lea în Franța, mulți spunând că însuși Blaise Pascal a fost cel care a introdus o formă primitivă a jocului, în căutarea acestuia după o mașinărie cu mișcare perpetuală.

În Statele Unite, ruleta a ajuns mai întâi în New Orleans, Louisiana, fiind adusă aici de coloniștii europeni veniți de peste ocean. Din cauză că amândoi operatorii de jocuri de noroc și jucătorii obișnuiau să trișeze în proporții covârșitoare, ruleta a fost pentru prima dată urcată deasupra mesei pentru a nu mai permite influențarea acesteia cu dispozitive ce se puteau ascunde sub masă. În anii 1970, ruleta a ajuns la Las Vegas, restul fiind istorie.

Ruleta Online

Dispozitivele pe care le vezi în cazinourile tradiționale sunt ruletele convenționale. În mediul online, ruleta este o transpunere a sistemului complicat de funcționare a acestui aparat în megabiți de date electronici. Ruleta online este, fără doar și poate, unul dintre cele mai populare jocuri de masă de cazino din lume, alături de Blackjack. În fiecare cazino din lume, indiferent că este online sau offline, vei găsi acest joc. Chiar dacă nu poți ajunge sau nu dispui de un cazino fizic, acum poți juca ruletă, chiar și cu dealer live, din confortul propriei tale case.

Mai mult, ruleta este disponibilă și de pe telefoanele mobile sau de pe tablete. Jucătorii au la dispoziție o mulțime de variante pe care le pot încerca Ruleta online poate fi jucată fie pe bani adevărați, fie cu bani virtuali. Cei care decid să joace cu bani reali vor trebui să își facă un cont online și să depună bani în acesta. În cazul banilor virtuali, jucătorii se pot pregăti până câștigă destulă experiență să înceapă să joace cu bani adevărați.

Ce este ruleta

Pe scurt, ruleta este un joc în care mingea, piesa principală a jocului, este învârtită pe roata acesteia, care conține, în funcție de tipul ruletei, 37 sau 38 de sloturi sau celule negre, roșii și una sau două verzi. Pentru a paria, jucătorii pun jetoane pe unul sau mai multe numere ale ruletei. Aceștia pot paria combinat, adică pot să pună jetoane pe culori, pe numere pare sau impare sau chiar pe zone ale mesei ruletei. Jucătorul pariază cu câte jetoane vrea pe numărul sau combinația care crede că va ieși câștigătoare. Dacă mingea ruletei aterizează pe numărul ales de jucător, sau pe varianta combinată aleasă, acesta este câștigător. Dacă nu, miza sa este încasată de dealer. Dacă ai câștigat, ești plătit cu de x ori suma de jetoane pariate pe masă. Asigură-te că ai înțeles regulile înainte de a te apuca să joci.

Cei mai des utilizați termeni în jocul de ruletă →

Regulile jocului de ruletă

Ruleta este unul dintre jocurile cu cele mai simple regule dintre jocurile de cazino din lume. Motivul principal constă în regulile jocului, care sunt de simple. Pentru a juca la ruletă, trebuie să plasezi un pariu pe unul dintre numerele de pe masă, sau pe o combinație aleasă de tine, după care aștepți eliberarea bilei albe de joc. Când toți jucătorii de la masă termină de pariat, jocul se închide și dealerul trece la învârtirea ruletei.

Crupierul va anunța finalul sesiunii de pariere printr-un anunț de tipul “Nu mai pariați!” sau “Pariurile s-au închis”. Dacă jucătorul se răzgândește sau vrea să schimbe un pariu, acesta nu mai poate face asta până la următoarea sesiune de pariuri. Jucătorul va aștepta să vadă unde cade mingea albă, iar dacă aceasta aterizează pe numărul său, iese câștigător. Dacă nimeni de la masă nu nimerește numărul ieșit câștigător, crupierul pune win maker-ul pe numărul ieșit victorios și colectează jetoanele pierdute de jucătorii de la masă.

Cele mai des întâlnite întrebări despre ruletă →

ruleta online cheatsheet

Cum pariezi la ruletă

Pariurile pentru ruletă sunt de toate formele și mărimile. Jucătorii pot paria în funcție de numărul de jetoane pe care le au, chiar și pe toate deodată. Aceștia trebuie să respecte însă regula pariului maxim al mesei, astfel că nu pot paria 1000 de lei pe o mână dacă maximul admis la masa de joc este de 500 de lei per pariu. De obicei, înainte de startul jocului, pariurile minime și maxime sunt afișate pe o tăbliță în cadrul unui cazino fizic sau lângă masa de ruletă în afișaj electronic, în cazul ruletei online.

La ruletă jucătorii pot paria în două moduri principale. Fie pariază interior, fie în afară sau exterior. Pariurile interioare sunt pariurile făcute direct pe numere, indiferent dacă e vorba de pariu pe un singur număr sau pe mai multe numere deodată. Respectiv, pariurile exterioare sunt cele în care jucătorul pariază în afara numerelor, adică fie pe roșu sau negru, fie pe numere pare sau impare.

Pariuri interioare:

Straight up – pariu pe o cifră de pe masă;
Split – pariu pe două cifre;
Street – pariu pe trei cifre;
Corner – pariu pe patru cifre;
Line – pariu pe șase cifre.

Pariuri exterioare:

Coloană: pariu pe 12 cifre;
Duzină: pariu pe alte 12 cifre;
Pariu pe culoarea roșu sau negru;
Pariu pe numere înalte sau joase;
Pariuri combinate.

Reguli și ponturi la jocul de ruletă →

Reguli individuale în funcție de cazino

Cazinourile online au reguli individuale când vine vorba despre pariat, câștiguri și așa mai departe. Înainte de a începe să parieze, jucătorilor le este indicat să verifice aceste reguli și să se asigure că le sunt pe plac. De obicei, toate mesele de ruletă necesită un pariu minim de început. Pentru a nu exista niciun fel de confuzie, se pot citi regulile site-ului în sine referitoare la jocul de ruletă, care cel mai adesea răspund la orice fel de întrebare.

De exemplu, suma minimă pe care un jucător o poate paria pe un câmp de joc se aplică tuturor pariurilor, indiferent de felul acestora. Această sumă este cea mai mică sumă pe care jucătorul o poate paria pe un număr, dar și pe un pariu din afara numerelor. În cazul pariurilor făcute la ruletele online, există un chip care afișează mereu pariul minim acceptat.

Tipuri de ruletă

Nu doar ruleta europeană este transpusă în cazinourile online. Pe internet există la fel de bine și ruletele franceză și americană. Ruleta franceză și cea europeană au reguli similare. Lucrurile se desfășoară la fel, roata se rotește după pariu și totul se calculează în funcție de pariurile minime sau maxime. Ruleta franceză conține 37 de cifre cu tot cu cifra 0. Chiar dacă se schimbă câmpurile de joc, regulile de pariere rămân exact aceleași.

Cea mai importantă diferență între ruleta franceză și europeană, și cea americană, este dată de dimensiunea acestora. Ruleta americană are 38 de cifre, având un al doilea zero sau un zero dublu, în funcție de subclasă. Din această cauză, ruleta americană este mai profitabilă pentru casă, câștigurile pe care crupierul le adună la final de pariu fiind de obicei mai însemnate. Ca și reguli, acestea rămân aceleași: ghicești numărul sau combinația și iei banii.

Tipuri de ruletă: Americană, Franceză, Europeană →

Ruleta online vs. ruleta offline

Jocul de ruletă este printre cele mai populare jocuri din cazinourile clasice. În ultima vreme, acest joc a câștigat teren și în mediul online, fiind din ce în ce mai apreciată de către jucătorii din toată lumea. Tipul ruletelor și modul de desfășurare a jocurilor rămân aceleași indiferent de locul în care are loc jocul, online sau offline. Diferența principală este că, în cazul unui cazino fizic, ruleta se joacă la o masă reală, palpabilă. O altă diferență importantă este aceea că jucătorii se pot vedea între ei, se pot analiza și pot anticipa mai bine care ce mișcare urmează să facă.

Cazino live

Într-un cazino live online, lucrurile se desfășoară în mediul virtual. Aici jucătorii ocupă un loc liber la una dintre mesele disponibile cu un simplu click, dacă există un loc la masa la care vor să joace. Dacă există un loc liber, acest lucru este semnalizat de obicei prin culoarea verde. Cazinourile online funcționează extrem de eficient de obicei, așa că dacă jucătorii se trezesc fără să aibă loc disponibil la mese, această situație este de obicei rezolvată de la sine în câteva minute.

Cazino tradițional

Într-un cazino fizic, opțiunile pe care jucătorii le au când vine vorba despre ce tip de ruletă pot juca sunt limitate. Din acest motiv, încercarea variantei online a ruletei este din ce în ce mai căutată de jucători, care găsesc pe internet exact tipul de ruletă pe care și-o doresc. Aici jucătorii găsesc și limitele minime și maxime care le convin atunci când vine vorba despre pariuri, de exemplu. Dacă într-un cazino offline jucătorul nu se bucură de intimitate mai deloc, în cazul celui online acesta poate juca ruletă de acasă, din intimitatea propriei sufragerii. Distragerile sunt minime, pentru că acasă jucătorii nu sunt constant atrași de barul cazinoului, de exemplu, putându-se concentra mai bine pe joc.

Avantajele jocului de ruletă online

Cazinoul online oferă o variantă grafică 100% a jocului de ruletă tradițional. Asta înseamnă că flexibilitatea, accesul facil și rapid, confortul dat de faptul că joacă de acasă sau de oriunde își dorește și experiența în sine îi oferă jucătorului o alternativă modernă și compactă de a se bucura de acest joc în deplină intimitate.