Ponturi pentru a câștiga la blackjack

Blackjack este jocul de masă care oferă cazinoului cel mai mic avantaj dintre toate jocurile. Deci, în esență, este jocul cel mai prietenos cu jucătorii, pentru că îți pune la dispoziție cele mai bune șanse să câștigi. Desigur, trebuie să ai idee despre ceea ce faci în joc pentru a-l învinge (poți găsi un glosar cu termenii jocului aici) pentru că există un volum mare de reguli despre care nu toată lumea știe. Motiv pentru care, cum e și normal, doar puțini dintre cei care joacă blackjack și câștigă la masa de joc.

Blackjack, un joc de noroc avantajos

Chiar și jucătorii care fac doar alegeri greșite se bucură de un avantaj al casei de doar 3 procente, iar cei care știu cum se joacă jocul (poți găsi un ghid cu reguli și ponturi aici) își pot spori șansele și ajunge să minimizeze avantajul cazinoului la 1%. Există situații în care jucătorul poate chiar să răpească în mod complet avantajul casei, chiar dacă nu în mod substanțial și nu pentru foarte mult timp.

Chiar și așa, acele câteva ore sau chiar zile în care ești peste casă ți-ar putea fi mai mult decât suficiente pentru a-ți îndeplini scopurile. Așa cum se întâmplă și la poker, blackjack-ul este un joc de tactică. Dacă ești jucător nou și cu puțină experiență, este important să înveți mai întâi strategiile de blackjack și să te familiarizezi cu regulile jocului. Cu timpul, cu cât vei juca mai mult, cu atât vei începe să observi mai bine motivele din spatele acestor reguli.

5 ponturi pentru blackjack pe care cazinourile nu vor să le cunoști

Pontul 1: Număratul de cărți și strategia de bază – Tot ce ai de făcut este să ții minte cărțile care s-au decartat deja, numărându-le într-un anumit mod. Probabil că ai văzut deja experții în număratul de cărți în unele filme celebre cu gamblers, cum ar fi The Hangover, 21 sau alte producții hollywoodiene celebre.

Pontul 2: Tot timpul trebuie să… – Tot timpul trebuie să ceri carte dacă ai o mână ușoară de până în 17 puncte, adică un As-6 de exemplu, și respectiv să stai dacă ai o mână grea de 17 puncte, cum ar fi 10-7. Nu ezita să ceri split la As As sau Optar Optar, sau să ceri double down la dacă ai 11 puncte în mână.

Pontul 3: Tot timpul trebuie să nu… – Tot timpul trebuie să nu ceri split când ai Cinciari sau Decari. Mereu ceri la o mână între 12 și 16 atunci când cartea cu fața în sus a dealerului este un Șeptar sau mai mare.

Pontul 4: Ai grijă la mesele calde sau reci – Mesele reci sau calde de blackjack sunt doar un mit. Niciodată nu îți pierde timpul căutând o masă despre care crezi că este caldă, în speranța că te vei îmbogăți. Nu vei face decât să îți pierzi o zi de joc fără rost.

Pontul 5: Asigurarea, un pariu de pierzător – Atunci când cartea cu fața în sus a dealerului este un as, și crezi că dealerul are blackjack și deci vei pierde, poți pune un pariu de asigurare pe mâna ta. Dacă pierzi, vei primii banii înapoi, însă din punct de vedere matematic este un pariu prost pentru tine, pentru că șansele sunt complet împotriva ta.

Ponturi pentru blackjack ușor de memorat

Dacă primești o pereche de optari sau de ași, cere split. O pereche de optari totalizează 16, cea mai proastă mână posibilă de la blackjack, pentru care strategia de bază îți va cere să stai în majoritatea cazurilor. În mod vice-versa, o pereche de cu două cărți de valoarea 10 are valoare totală 20, fiind ideală pentru a risca pe ea. Nu te ține niciodată de regulile dealerului. Dealerii trebuie să ceară la 16 și să stea la 17.

Nu trebuie însă ca și tu să respecți această regulă. Nu uita că dealerul și jucătorul se așează la masă cu drepturi și obligații diferite, așa că e normal să nu joace la fel. Dacă atât dealerul, cât și jucătorul ar sări peste 21, dealerul ar ieși totuși câștigător. Din acest motiv, regula asta nu este una care să funcționeze și la jucător, ci doar la dealer. Dacă ești noul a acest joc, rămâi la strategia de bază înainte de toate, până să îți îmbunătățești șansele în fața casei.

Cele mai bune metode de a câștiga la blackjack

Da, jocul de blackjack este unul de șansă, însă și mai important, este unul care se joacă doar cu mintea limpede și cu calm, dar și cu puțin calcul mecanic. Așa cum îl vezi pe Tom Cruise în Misiune imposibilă, așa poți și tu să numeri cărțile și să faci o treabă extrem de bună la acest joc. Răbdarea, perseverența și reverența riguroasă sunt regulile pentru un joc de blackjack de succes, acestea făcând diferența între un jucător bun și unul de ocazie.

Indiferent de ce ai auzit sau de ce bloguri sau forumuri ai citit, strategiile pe termen scurt și lung contează enorm la acest joc, motiv pentru care lista următoare este una cut tehnici de bază pentru acest joc. Blackjack este un joc care se bazează pe probabilitate matematică, așa că pentru a-l câștiga, trebuie să: vii pregătit la cazino sau să te așezi pregătit la masa de joc online; să știi la perfecțiune regulile jocului; să folosești cu grijă și tactică o strategie bună; să îți folosești mereu capul, niciodată inima, atunci când pariezi; să îți păstrezi complet calmul atunci când vezi că te izbește dezastrul.

Strategiile de blackjack se bazează pe Teoria Probabilității, focul fiind unul dintre puținele de cazino la care să știi matematică într-adevăr îți oferă un avantaj uriaș. Dacă ai studiat statistica, ai un avantaj în plus. De exemplu, dacă știi că dacă un dealer stă pe o mână soft de 17, acesta va trece peste 21 de cam 30 de ori din 100 de mâini, atunci e mai ușor pentru tine să iei o decizie informată. Dacă, din contră, joci la ruletă cu ale ei șanse oarbe, care din punctul de vedere al unui om de știință sunt ca și când ai merge pe o autostradă la oră de vârf, nicio cunoștință despre statistică nu te va ajuta.

Ponturi de blackjack pentru victorie

Din cauză că are un set de reguli stricte, dar ușor de memorat, blackjack înseamnă mai mult o știință rece și grea decât un joc, știință ce datează încă de pe vremea lui Blaise Pascal. Acesta a dat naștere celebrei Toerii a Probabilității care e aplică astăzi la jocurile de cazino. Puțini sunt cei care se bucură cu adevărat când studiază această teorie în detaliu. Teoria statistică, care poate fi extrem de plăcută dacă ești fanul statisticilor, este indicată doar fanilor curbelor și dimensiunilor alternative.

Glumim, însă se știe că, de exemplu, șansele de a câștiga la blackjack sunt de aproximativ 42%, iar șansele de a câștiga șase mâini la rând este de 0,99%, iar șansele ca blackjack-ul să apară dintr-un pantof cu 6 pachete de cărți scade ușor sub 5%. Mai vrei? Probabil că nu. Revenind, nu trebuie să fii un geniu cu pasiune pentru calcul și matematică pentru a te bucura de serii câștigătoare. Dacă știi regulile funamentale, așa cum ți le-am detaliat aici, poți să îți întorci avantajul în favoarea ta.

Numărarea de cărți la blackjack

Există ceea ce se cheamă număratul cărților. Chiar dacă din punct de vedere tehnic să înveți să numeri cărți te va ajuta foarte puțin la a câștiga o mână de poker, unii oameni pur și simplu o fac. Dacă nu ești jucător profesionist însă, nu este foarte indicat să te apuci să înveți să numeri cărți. Și totuși, e chiar amuzant și plăcut dacă o faci.

Există două tipuri de probabilitate, dacă vorbim în termeni extrem de mici despre teoria mare. Probabilitatea absolută este cea care are în vedere orice se întâmplă de peste 50% din timp, în timp ce probabilitatea relativă se referă la tot ce se întâmplă în mai puțin de 50% din cazuri. Dacă vrei să iei o decizie pe moment, e cel mai bine să te bazezi pe șanse care se bazează pe probabilitatea absolută. De exemplu, cu o mână de 18 există o probabilitate absolută că vei trece de 21 dacă ai cere o a treia carte.

Când faci presupuneri despre ce cărți ar putea ajunge pe masă, ține minte să numeri câte cărți mai sunt în pachet și care sunt șansele ca acestea să vină pe masă la un anumit moment. Fă predicții calculate despre probabilitatea statistică a oricărei cărți care ar putea apărea și uită-te să fie cât mai aproape de 50% cu putiință. De exemplu, dacă ți se spune să prezici că dealerul are ca și carte ascunsă un decar, pentru că probabil că așa e, ține minte că sunt doar 16 dintre cele 52 de cărți care valorează 10 puncte, așa că șansele să primești un decar sau o carte cu valoare 10 sunt de sub 30%.

Atitudinea mentală, pontul suprem la blackjack

Atitudinea mentală este modul în care răspunzi la anumite evenimente asupra cărora nu ai niciun fel de control. Dacă îți schimbi atitudinea mentală, poți să îți schimi în mod sigur și șansele în favoarea ta, care te vor ajuta să ieși de la masa de blackjack ca și câștigător, sau de la orice masă de orice fel de joc care necesită un anumit antrenament mental și grad de inteligență.

Pont final 1: Indiferent dacă joci fotbal, dacă joci la bursa de valori sau dacă ești la masa de blackjack, împacă-te cu gândul că, în majoritatea timpului, vei pierde, adică în proporție de 70% din cazuri. Potrivit unor statistici, vei pierde mereu mai multe mâini decât vei câștiga.

Pont final 2: Ține minte că nu trebuie să joci totul pe o singură mână sau tură de joc. Te joci atât pentru bani, cât și pentru plăcere și relaxare.

Pont final 3: Nu te așeza la masa de blackjack decât atunci când ești pregătit din punct de vedere mental. Doar atunci când ești în postura mentală stabilă și ești destul de tare pentru a putea încasa câteva lovituri. Doar atunci când ești plin de energie.

Pont final 4: Nu îți permite să îți fie distrasă atenția. Dacă nu ești în stare să prevezi jocul în deplinătatea lui, pleacă de la masa de joc.

Pont final 5: Nu bea alcool niciodată cât ești la masa de joc.

Pont final 6: Nu te grăbi și nu accepta niciun fel de presiune din exterior pentru a juca mai repede, indiferent dacă joci de acasă sau într-un cazino.

Leave a Comment