Cum să îți manageriezi banii pentru poker cât mai bine – 10 sfaturi utile

Nu există o metodă perfectă prin care să poți să te scapi de la ajunge falit când joci la jocuri de noroc, în afară de varianta în care nu le joci deloc. Până la urmă, totul ține de disciplina de sine și de abilitatea ta de a-ți da seama de atunci când riști prea mult. Înainte de a face un pas greșit, trebuie să îți oferi un răgaz pentru a te putea bucura de joc fără să riști să o iei razna. Majoritatea dintre noi nu avem niciun dubiu despre ceea ce facem, pentru că nu ne autoverificăm de fiecare dată, deși e sănătos să o facem.

10 sfaturi pentru succes la masa de joc

Crează-ți un fond propriu privat de pariere

Mereu se zice că nu e bine să îți pariezi banii de chirie atunci când joci la ruletă sau la poker. Dar ce să și pariezi, până la urmă. În mod cinstit, dacă vrei să mergi la Las Vegas sau să îți faci de cap într-un cazino online, ar trebui să te gândești deja la câți bani trebuie să pui deoparte pentru camera de hotel, mâncare, avion, suveniruri și pentru pariuri. Dacă vrei să joci mai mult și chiar de câteva ori pe an, ar trebui să îți faci un cont special dedicat pentru jocurile de noroc.

Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin punerea de bancnote de 20 de dolari, o dată pe săptămână, într-un plic pe care scrie “fonduri de pariere”. Există și alte opțiuni, cum ar fi să mergi la bancă și să îți deschizi un cont pentru jocuri de noroc. Idea este să te autoajuți să îți pui deoparte câte o sumă mică de bani cu fiecare săptămână care trece, bani de care te poți lipsi. Dacă ai o urgență, poți apela la ei, desigur. Cât pui deopoarte, asta rămâne la latitudinea ta. Să îți plătești dările ar trebui să rămână o prioritate.

Prioritizează-ți planul de economii

Nu mușca din ceva mai mult decât poți mesteca, zice un proverb vechi care se mulează ideal și pe situația în care vrei să economisești bani. Indiferent de cât de bătrân ești sau nu, ar trebui să ai priorități clare în ceea ce privește managementul banilor tăi, după ce plătești dările lunare. Ar trebui să te axezi pe 1)bani pentru urgențe, 2)economii pe termen lung, și 3)bani pentru distracții.

Experții în economia personală spun că ar trebui să ai puși deoparte cel puțin 3-6 salarii medii pe economie într-un fond pentru urgențe. Cât de repede acumulezi acești bani, asta rămâne la latitudinea ta. Cu cât ajungi la acel punct mai repede, cu atât e mai bine pentru că atunci poți lua acel fond lunar dedicat urgențelor și poți pune banii oriunde altundeva ai nevoie de ei.

Economiile pe termen lung includ pensiile private, banii salvați pentru a plăti o casă, studii sau orice altă investiție care are nevoie de doi sau mai mulți ani de economisire. Ar trebui să pui mereu bani în asemenea fonduri de economii. La ultimul capitol se regăsesc banii pentru distracție, adică pentru orice altceva, de la cumpărarea acelor căști mișto care costă 400 de dolari, la un weekend nebunesc în Las Vegas. Dacă îți creezi un fond dedicat jocurilor de noroc, acesta ar trebui sprijint din fondul de divertisment.

Pariază mereu cu sume de buget mic

Indiferent dacă îți deschizi un cont de economii pentru jocuri de noroc sau nu, ar trebui să îți faci un plan concret pentru câți bani vrei să cheltui dacă mergi la mesele de joc. Dacă ai 1000 de dolari în fondurile tale discreționare, poți să îți permiți să pierzi 200 de dolari la un cazino, deci asta îți va fi suma presetată pe care să o cheltui. Chestia frumoasă despre stabilirea unui buget este că poate avea și efecte pozitive majore. Nu doar că plănuiești ce cheltui, dar poți și plănui pentru eventualele câștiguri. Când joci la jocurile de noroc, câteodată câștigi. Ce ar trebui să faci cu aceste câștiguri?

Majoritatea oamenilor nu vor avea prea multe câștiguri, însă în general lumea nu este deranjată de acest aspect. Pentru mulți, jocurile de noroc sunt o formă de divertisment similară cu parcurile de distracții, concertele sau o zi la spa. Toate aceste lucruri costă bani și trebuie să ne simțim bine cheltuindu-i, chiar dacă nu venim înapoi acasă cu saci de bani după noi. Dacă totuși se întâmplă să câștigi bani și să aduci acasă câteva sute de dolari, sau chiar mii de dolari, ce să faci cu ei? Bugetul este cel care îți va spune ce să faci cu acești bani.

De exemplu, poți să îți prioritizei alocarea câștigurilor tale în ordine inversă: plătești bani înapoi la fondul de distracție, pui bani deoparte la cel de urgențe, plătești restul de bani de la fondurile de economii pe termen lung și ce rămâne, îi realoci la distracție, pentru că tot de acolo au și venit acești bani. Dacă te poți susține singur pentru jocurile de noroc, din jocuri de noroc, atunci foarte bine. Ia banii pe care i-ai pune de obicei la fondul de jocuri și adaugă-i într-un alt fond, cum ar fi cel de urgențe sau cel de economii pe termen lung.

Însă dacă vrei să pui bani deoparte pentru alte cheltuieli legate de divertisment, cum ar fi vacanțe cu familia, atunci pune banii pe care îi faci la jocurile de noroc direct în acel fond. E mai ușor să te disciplinezi în acest sens când îți păstrezi banii pentru jocuri și cei pentru divertisment în locuri diferite, chiar dacă e vorba doar despre un plic și o cutie de papuci, de exemplu.

Împarte fondul de joc pentru o noapte în 3 sau 5

Când joci online transferi de obicei o anumită sumă de bani din contul tău de cazino în cel al jocului ales. Încearcă să nu pui toți banii pe care îi ai în același cont al aceluiași joc. S-ar putea să joci prea mult acel joc dacă îți pierzi banii rapid și poți să îți strici imediat balanța de bani. Modul în care îți poți bugeta veniturile lunare în funcție de cheltuieli și economii ar trebui să fie la fel ca acela în care îți distribui banii între diferitele jocuri pe care le joci.

Dacă mergi la cazinourile fizice, ar trebui să ai la tine o variație de bancnote, nu doar de 100 de dolari. Ia cu tine foi de un dolar câte poți, astfel vei putea să dai bacșiș celor din staff-ul cazinoului pentru a le mulțumi, mai ales celor care îți aduc băuturi la masă. În afară de momentul în care ai o sumedenie de bani pe care îi poți strica, e bine să începi să joci cu bancnote de 20 de dolari, nu direct cu cele de 50 sau de 100. Astfel, vei începe jocul în mod modest, acesta urmând să dureze mai mult și să fie mai distractiv.

Dacă joci la un cazino unde poți cere tickete în loc de bani pe care să le introduci în aparatele de jocuri, atunci ține mereu de trei tichete oriunde te-ai afla în seara de joc. Ține-le mereu cu o valoare egală. Dacă joci un tichet până la zero, atunci fie împarte un al doilea tichet în două, fie începe un alt ticket cu o altă bancnotă de 20 de dolari.

Cu cât scoți mai puțini bani din portofel, cu atât mai bine. Cu cât cheltui mai puțini bani, cu atât mai bine. Ai putea pierde tot indiferent de ce ai face, însă dacă vrei să te bucuri de câteva ore de joc de cazino, atunci asigură-te că banii pe care îi ai te țin mai mult decât ar trebui. Când pleci de acolo, vrei să o faci simțindu-te satisfăcut de porția de divertisment pe care ai primit-o, nu să pleci ca un ratat care ar fi putut face orice altceva cu acei bani pe care i-a pierdut.

Setează limite de câștiguri/pierderi la fiecare joc

Limitele de câștig și de pierdere sunt importante pentru jucătorii de jocuri și cei de pe bursa de valori, de exemplu. Chiar dacă jocurile de noroc și bursa nu funcționează tocmai la fel, poți învăța mereu câte ceva de la investitori și cum își manageriază aceștia banii. Când un investitor vrea să joace la bursă, acesta încearcă mereu să cumpere cu puțin și să vândă cu mult. Doar așa poate face profit. Nu cumperi nimic altceva decât o șansă de a câștiga un premiu atunci când joci la baccarat, de exemplu, însă conceptul de limite de câștig și pierderi funcționează la fel în ambele domenii.

Când îți setezi o limită de pierderi și o atingi, e momentul să pleci de la masă. Dacă începi să joci cu 50 de dolari și îți setezi o limită de pierderi de 25 de dolari, când ai pierdut jumătate din sumă pleci de la masă fără să te uiți înapoi. Aceasta este doar una dintre metodele prin care poți seta o limită. Mulți jucători prezic că nu vor pierde mai mult de 40-60% din miza lor la un joc anume. Aceasta este o limită ușoară de pierderi. O limită dură sau grea de pierderi este cea care spune că poți câștiga doar suma x de dolari, nimic mai mult. Poate fi 25 de dolari, de exemplu, pe care să îi pierzi din 50, 500 sau 100 de dolari.

Limitele de câștiguri lucrează în direcția opusă. Din nou, vei avea limite de câștig ușoare, acolo unde vei gândi precum “voi pleca de la masă când îmi voi tripla banii”, precum și limite grele de câștig, cum ar fi “voi pleca de la mas când voi avea câștigați x dolari”. Trebuie să gândești cu calm și bine atunci când îți setezi asemenea limite. Nu poți prezice niciodată cât vei câștiga sau vei pierde atunci când joci jocuri de noroc. Niciun joc nu îți este dator cu o sumă anume și nici tu la rândul tău nu ar trebui să pariezi mai mult decât vrei în cadrul unei singure sesiuni de joc.

O limită realistă este cea cu care te poți împăca. Poți să trăiești dacă pierzi 25 de dolari? Poți să o duci bine dacă pleci de la masă cu 100 de dolari profit după un joc? Disperarea ți-ar putea îngreuna judecata, mai ales când pierzi, iar lăcomia ți-ar putea strica planurile atunci când câștigi, pentru că îți vei seta planuri nerealiste. Să deprinzi obiceiuri bune este cel mai bun lucru pe care îl poți face ca și jucător de poker, blackjack sau orice alt joc. Fă modificări modeste la limitele tale mai întâi, în funcție de câtă experiență ai. Ai putea să descoperi că o limită de 25 de dolari de pierdere este prea mare dacă faci pariuri de doar 50 de cenți, sau prea mică, dacă pariezi cu câte 5 dolari deodată.

Nici cât câștigi nu poți controla, bineînțeles. Chiar dacă nu este o idee bună să pariezi pe numere cu o singură cifră dacă joci la ruletă, vei fi tentat să zici “nu se apropie de limita mea de câștiguri” dacă acele numere se adeveresc. Poate că așa vei gândi dacă ai câștiga 1000 de dolari la un jackpot de păcănele. Totuși, de obicei vei câștiga premii modeste pentru a ajunge la limita impusă de câștig. Totul contează la fiecare joc, chiar și dacă reușești să câștigi jackpotul din prima mână.

Lasă cardurile de credit acasă – Ia cu tine un card de debit

Nu te împrumuta niciodată de bani pentru a paria, pentru că indiferent de cât de mult ai câștiga sau pierde, va trebui în final să plătești acei bani înapoi. Să îți adaugi datorii la finanțele proprii nu este tocmai bine. Mai rău, îți va schimba sumele pe care le vei aloca la bugetul propriu de economii. Dacă de-abia pui înapoi banii pe care îi strici pe jocuri, atunci să împrumuți bani poate rezulta în situația în care va trebui să plăteși sume minime pe cardurile tale.

Nu poți să folosești un plic plin cu bancnote de 20 de dolari pentru a paria online, dar din fericire există o sumedenie de metode electronice prin care poți face asta. Poți să pui bani pe un card de debit. Dacă vrei să plătești comisioanele de la bancomate, poți să iei cardul de debit cu tine și să îți scoți banii de care ai nevoie direct de la cazino sau de la clubul la care joci.

Atât timp cât banii pe care îi scoți din bancă au avut ca singur scop jocurile de noroc, poți face absolut ce vrei cu ei. Însă sub nicio formă nu îți lua cardul de economii sau cel pentru creditul la casă cu tine la cazino. Nu folosi acel cont pentru a-ți finanța jocurile de noroc online. Trebuie să fii disciplinat în cum îți ai grijă de bani. Așa cum am spus și mai sus, totul se rezumă la disciplina de sine. Poți să îți impui orice limite și controale proprii pe care ți le setezi, însă dacă totul ți se va părea inconvenient, nu vei putea să duci la bun sfâșit un plan de o asemenea importanță.

Joacă doar la jocuri cu limite de pariere mici

Poate că vrei să fii un high-roller. Cine nu ar vrea, până la urmă? Până să ajungi acolo însă, limitează-te la jocurile cu limite mici de pariere. Presupunând că ești destul de bun încât să îți pariezi banii tăi la poker, blackjack sau la păcănele, ar trebui să te fereși mai întâi de limitele mari de pariere, doar pentru că ai avut o zi bună. Jucătorii mari fac asta mereu. Doar pentru că cineva este un profesionist, asta nu înseamnă că joacă mereu pe pariuri mari și că este mereu prin hoteluri și restaurante scumpe. Pentru jucătorii buni și longevivi, vor exista mereu perioade de foamete.

Majoritatea dintre noi ne vom descurca destul de bine doar prin parierea pe sume mici. Nu vrem cu toții să devenim jucători profesioniști și nu trebuie deci să ne asumăm un asemena risc. Ține mereu minte că fiecare jackpot și fiecare câștig mare vine tot de la alți jucători, nu de la cazino, nu de la stele, ci de la noi înșine. Așa că atunci când vezi pe cineva care câștigă 500 de dolari la un joc de păcănele pentru high-roller, întreabă-te cât de mult i-a costat oare acel premiu.

Fii un leu între șoareci, nu invers

Dacă vrei să joci la pariurile maxime, atunci cel mai bun joc la care poți face asta este jocul care oferă cele mai mici pariuri maxime. Multă lume joacă acum la păcănele. Dacă poți alege între două sloturi care oferă același joc, însă unul are o limită maximă de pariere de 2 dolari și al doilea are limita setată la 20 de dolari, atunci joacă pe cel care oferă un pariu maxim de 2 dolari per tura de joc.

Circulă o legendă urbană printre jucătorii de păcănele care ziceă, cu cât este denominația mai mare, cu atât păcănelele plătesc mai bine. Unii programatori care au conceput jocurile, dar și unii dintre reprezentanții cazinourilor care decid ce jocuri să ofere jucătorilor, au vorbit despre acest mit al jocurilor de noroc pe forumuri și în social media. Cu mici excepții, acești insiders ai industriei spun că nu există nicio diferență legată de procentajul de bani plătiți înapoi la jucători între mașinăriile cu mize mici sau mari maxime. Efectiv calculele se fac la fel indiferent de pariuri.

Trebuie să cunoști câteva dintre motivele pentru care jucătorii ar putea să tragă câteodată concluziile greșite despre avantajele unui joc cu pariuri maxime mari. De exemplu, poate că ești confuz în legătură cu două variante ale unui joc din serii comune. Jocul mai vechi s-ar putea să fie setat pe o valoare mai mică, în timp ce cel mai noi va fi cel mai probabil setat pe o valoare mai mare. Multe jocuri scoase recent pe piață, de păcănele, vin cu procentaje mai bune de plată înapoi sau payback față de versiunile lor mai vechi, clasicele vremurilor trecute.

Studiază regulile casei la jocurile de masă

Când te așezi la o masă de blackjack, fie ea online sau clasică, știi precis care sunt minimele sau maximele mesei? Cunoști regulile speciale ale mesei? Cazinoul le va afișa mereu pe un semn la masă. Însă mulți jucători, mai ales când sunt obosiți sau au consumat mai mult alcool decât ar fi trebuit, nu iau în seamă aceste reguli de casă. În acest caz, s-ar putea să ți se reamintească în mod politicos din partea dealerului că nu joci conform regulilor casei.

Unele cazinouri au reguli diferite pentru unele jocuri de mese pe care le țin deschise în același timp. Alte cazinouri își schimbă din reguli după o anumită perioadă de timp sau între anumite ore ale zilei sau nopții. Cazinourile pot de asemenea să aleagă să închidă mese pentru o bucată de timp, pentru a ține cât mai mulți jucători la cât mai puține mese posibile.

Jucătorii pot avea de asemenea păreri greșite despre cum funcționează un joc. De exemplu, dacă ți s-a spus că versiunea cu un singur pachet de blackjack este cea mai bună posibilă, s-ar putea să nu găsești un asemenea joc care să plătească 3:2 așa cum e normal. Majoritatea cazinourilor plătesc în acest caz 6:5, dacă jocul se desfășoară cu un singur pachet de cărți de joc. Jucătorii care nu înțeleg diferența dintre zero simplu și dublu zero, de la ruletele europeană și respectiv americană, ar putea crede că cele două versiuni ale jocului oferă aceleași procentaje de payback, ceea ce este greșit.

Profită de tot ce este gratuit

Chiar dacă unele articole despre jocurile de cazino te sfătuie să nu profiți de compensațiile unor cazinouri, adevărul este că aceste bonusuri sunt oferite atunci când cazinourile speră că vor primi și ele ceva în schimbul lor. Acest lucru nu este neapărat rău, însă s-ar putea transforma în ceva negativ pentru că tot ce vor cei de la cazinouri este ca tu ca jucător să petreci cât mai mult timp pe platforma lor sau în incinta localului fizic pe care îl patronează.

Cele mai simple bonusuri și gratuități sunt cele care au legătură cu participarea la un program de loialitate. Poți primi puncte pentru a le folosi la reduceri la restaurante, magazine și camere de hotel. Dacă ești de părere că urmează să cheltuiești bani în aceste locuri, ar trebui să folosești cardul tău de loialitate la fiecare joc pe care îl joci. Ar trebui să folosești acest card de fidelitate chiar și la jocurile de masă, chiar dacă nu vei vedea aceste puncte acumulându-se imediat în contul tău. Întreabă un reprezentant al cazinoului despre cum funcționează sistemul de răsplată.

Există și alte metode prin care poți primi gratuități. Dacă ești în Las Vegas, Atlantic City sau oricare alt oraș mare în care ai acces ușor la o multitudine de cazinouri, ai putea să cauți mai întâi cele mai bune oferte la tot, de la locuri de cazare, la mâncare, costul benzinei și așa mai departe. E mai ușor și mai ieftin să iei taxiul, sau mașina? Trebuie să închiriezi o mașină? Poți să mergi acolo cu autobuzul? Hotelul tău oferă un serviciu de transfer gratuit? Ia absolut totul în considerare pentru că, până la urmă, fiecare cent pierdut sau câștigat contează la finalul periplului tău.

Leave a Comment