Metode de combatere a timpului petrecut excesiv jucând jocuri de noroc

jocuri de noroc timp

Fără doar și poate, jocurile de cazino sunt un mod plăcut de petrecere a timpului liber. Te relaxezi, te simți bine alături de prietenii tăi și, dacă ai noroc, pleci acasă și cu ceva bani în plus. Din păcate însă, mulți oameni nu văd tocmai așa jocurile de noroc. Aceștia uită de aspectul de șansă al jocurilor și dezvoltă o dependență pentru acestea. Totul pornește de la proasta manageriere a timpului pe care îl petreci într-un cazino sau într-un joc online. Aceste unelte te vor ajuta să îți controlezi mai bine timpul și banii pe care îi cheltui pe jocuri de noroc.

Limită de timp la păcănele

Da joci la o mașinărie de joc, cum ar fi la păcănele, acestea îți pot oferi șansa de a-ți seta o limită de timp pe care să o poți petrece în fața sa. Dacă există această opțiune, poți să o folosești și să o setezi de dinainte de a te apuca de joc. Odată ce ajungi la aceste limite, vei avea opțiunea de a te opri din joc sau de a continua cu limite noi.

Și angajații sălii de jocuri care supraveghează buna desfășurare a jocurilor primesc alerta, aceștia putând să te anunțe la fiecare 20 de minute sau de fiecare dată când adaugi peste 150 de lei în slot. Poți să setezi o limită oricând în timpul jocului, chiar dacă nu vrei să o faci la început.

Atunci când limita este atinsă, mașina îți va oferi un răgaz de 30 de secunde înainte de a te putea decide dacă vrei sau nu să mai joci. Acest interval de timp îți va permite să calculezi corect dacă este bine sau nu să continui să mai pariezi. Aceste limite sunt disponibile și când joci online, desigur, la mai toate jocurile de noroc cunoscute.

Time out

Un time-out este o caracteristică întâlnită mai ales la jocurile de noroc din online, care poate fi folosită dacă vrei să poți continua să pariezi, dar vrei să te forțezi să stai departe de jocuri pentru o perioadă de timp. În timpul unui time out, te poți bloca pe tine însuți de la a mai juca un joc pe o anumită platformă, pentru o perioadă presetată de timp. Companiile care oferă servicii online oferă time out-uri pentru următoarele intervale de timp: o zi, o săptămână, o lună, oricare altă perioadă mai mare aleasă de jucător, dar care să nu depășească șase săptămâni.

Slef-exclusion – Excludere de la sine

Dacă ești de părere că petreci prea mult timp și strici prea mulți bani cu jocurile de noroc, fie ele online sau la cazino, poți să ceri să fii self-excluded. Asta înseamnă că ceri companiei care oferă servicii de jocuri de noroc, online sau offline, să te blocheze de la a juca pentru o perioadă de timp. Trebuie să depășești șase luni pentru a fi considerar self-excluded. Excluderea de la sine poate fi folosită dacă ești de părere că ai dezvoltat o dependență pentru jocurile de noroc și trebuie să te tratezi înainte ca problema să nu degenereze prea tare.

Tu decizi dacă vrei să respecți o excludere proprie sau nu, însă dacă încerci să joci în timp ce ești self-excluded, compania este obligată să te oprească din a face asta. Odată ce ați căzut de comun acord asupra excluderii, compania ar trebui să îți închidă contul și să îți returneze banii pe care îi aveai pe acesta. Trebuie de asemenea să îți șteargă numele și detaliile personale din toate bazele de date de marketing pe care le folosește.

Toate companiile care se ocupă cu jocuri de noroc, fie ele de tip slots sau arcade, pariuri sportive, bingo sau jocuri de cazino, trebuie să aibă o schemă dedicată de self-exclusion. Acest lucru îți permite să ceri o asemenea excludere de pe toate portalurile companiei, fără să trebuiască să ceri excluderea individual, ceea ce ar fi extrem de greu. Compania de jocuri de noroc îți poate spune mai multe despre cum funcționează această schemă de self-exclusion.

Cum să ai grijă de banii tăi atunci când pariezi

Jucătorii de jocuri de noroc sau pariorii știu cum stau lucrurile cu matematica și șansele din spatele jocurilor, însă disciplina legată de bani este cea mai importantă atunci când vine vorba de jocurile de noroc. Să îți ții banii în frâu la un cazino necesită un control de sine exemplar. Iată câteva sfaturi despre cum poți să faci asta mai ușor.

Nu te împrumuta niciodată de bani pentru jocuri de noroc. Șansele sunt mari să îi pierzi și să nu îi mai poți recupera, fapt ce ar înrăutăți drastic situația.

Pariază doar banii pe care ești dispus să îi pierzi. Să pariezi cu bani pe care ți-e teamă să îi pierzi nu este nici plăcut, nici inteligent.

Setează și respectă un buget. Scrieți-l pe frunte dacă trebuie, însă orice ar fi, când ai ajuns la numărul stabilit, părăsește cazinoul sau masa de joc online.

Evită bancomatele sau liniile de credit. Să folosești un card de credit este ușor pentru a face rost de bani, însă nu este ceva indicat.

Nu combina băutura cu jocurile. Dacă ești într-un cazino care oferă băuturi gratis la jucători, ar trebui să devii extrem de suspicios.

Ține minte legea gravitației – ce merge în sus trebuie să și coboare. Profiturile unui cazino se zbat între viață și moarte dacă un jucător devine lacom. E mai bine să pleci de la masă cu un câștig cât de mic, decât să părăsești incinta fără tricoul de pe tine.

Nu juca un joc pe care nu îl înțelegi. Una dintre cele mai rapide metode prin care să rămâi fără bani este să joci un joc la care regulile și strategiile te depășesc.

Leave a Comment