Cum să joci bine un joc de poker live într-un cazino fizic

Jocul normal de poker live, sau orice alt joc de noroc, este mult mai ușor decât varianta sa online. Bariera de intrare este mult mai jos, iar mai mulți jucători care de altfel joacă și de acasă, deci online, spun că într-un cazino fizic se simt mult mai în largul lor și că toată treaba cu experiența de acasă este supraevaluată. Să îți îmbunătățești calitățile de joc participând la jocurile offline de cazino poate fi ceva greu, dar nu imposibil. Ți-am pregătit o serie de 5 sfaturi pentru a te putea bucura de un joc bun atât live pe net, cât și în viața reală.

Online versus offline?

Pentru unii jucători, mediul online este singurul în care aceștia s-au jucat vreodată poker sau orice alt joc de noroc. Jocul de poker live de cazino este ceva ce nu face parte din zona lor de confort, astfel că mulți jucători preferă să piardă din frumusețea jocului live doar pentru a rămâne în parametrii lor de “normalitate”.

Aceștia scapă șansa de a învăța cum se joacă poker într-un cazino și nu profită de oportunitatea pe care cluburile de poker din zona lor le-o oferă. Dacă ceea ce ai citit până acum îți sună familiar, nu te îngrijora! Avem 5 ponturi pentru jocul de poker, atât pentru cel offline, cât și pentru cel online, pe care odată ce le-ai citit, te vor ajuta să joci poker mai bine într-un cazino, mai ales dacă ești începător.

Sfatul 1: Ziua vs. Noaptea? Zi de lucru vs. Weekend?

În primul și în primul rând, care ar fi ora ideală la care ar trebui să începi să joci? Majoritatea jocurilor live se desfășoară până foarte târziu, unele chiar 24 de ore din 24, cum se întâmplă la Las Vegas. Imaginează-ți cum dealerii și jucătorii ocazionali intră și ies de la masă, în timp ce doi sau trei jucători profesioniști stau și continuă să joace la nesfârșit, câștigând bani peste bani între pauzele pentru mersul la baie. Majoritatea jucătorilor mari spun că noaptea este cel mai bine să joci, din mai multe motive.

Vârsta medie a jucătorilor ocazionali: Noaptea este cea care atrage cel mai bine jucătorii mai tineri, care au mai multă dare de mână când vine vorba despre jocurile de noroc. Până la urmă pentru ei, o ieșire la cazino nu este decât o altă noapte de distracție. Dacă ai noroc, aceștia s-au uitat la un film despre poker, cum sunt Rounders sau un episod de la High Stakes Poker unde Tom Dwan face unul dintre celebrele sale bluffs.

Alcool: Cauza și soluția tuturor problemelor de pe lume poate fi grozavă pentru tine, atât timp cât se află în paharul oponentului tău. Noaptea vei găsi mai mulți jucători recreaționali decât ziua, dispuși să dea pe gât câteva pahare înainte de a-și paria toate jetoanele în miză.

Atmosfera de joc: Jucătorii de ocazie care joacă poker live noaptea nu o fac doar pentru că iubesc acest joc. Aceștia vor să obțină o poveste, una pe care să o poată împărtășii cu colegii lor dimineața la lucru. Dacă ești deștept, poți să le vinzi această poveste și bineînțeles, să îi taxezi ca la carte pentru ea.

Chiar dacă weekend-urile sunt în mod natural mai bune pentru a juca poker live, trebuie adus în vedere și pokerul de calitate pe care îl poți juca în nopțile din timpul săptămânii. Chiar dacă traficul care intră sau iese din camera de joc nu este așa de intens ca la final de săptămână, acest tip de poker vine cu un deadline, o oră maximă până la care unii jucători pot sta la masa de poker.

Să ne imaginăm următorul scenariu: e târziu în noapte, într-o zi de lucru. Tu ești, bineînțeles, la o masă de poker într-un cazino, înconjurat de jucători de ocazie. Nu ai niciun plan de dimineață, așa că vei sta la masă atât timp cât jocul este bun. Adversarul tău însă este foarte agitat. Se uită la ceas, îi cere dealerului să se grăbească în timp ce aruncă mai multe mâini înainte de Flop. Nu trebuie să fii Daniel Negreanu și să citești mințile jucătorilor să îți dai seama că adversarul tău este pe cale de a pleca de la masă, așa că cel mai probabil că urmează să parieze bine pentru a-și îndeplini pofta de joc.

În acest moment, poți profita la maxim de pe urma exasperării sale, prin a paria din ce în ce mai puțin și mai lent. Dacă vrea să își repare din greșeli, va începe să parieze mai tare și va lăsa aruncarea cărților pe altă seară. Dacă nu se va simți satisfăcut încă, să se arunce va deveni o crimă din ce în ce mai mare pentru el. Nu vrea să meargă spre casă nesatisfăcut, așa că cel mai probabil va paria mult pe mâini mediocre, aceasta fiind șansa ta de a-i pune capac și de a-l trimite acasă.

Sfatul 2: Importanța locului la masa de poker live

Acum că te-ai informat despre timpul ideal în care să ieși la joc, află că vânătoarea ta pentru cel mai bun joc posibil nu se încheie doar pentru că ai intrat la un cazino la ora ideală. Trebuie mai întâi să vezi ce jocuri sunt disponibile. Majoritatea sălilor de poker din zilele noastre sunt dotate cu un ecran care listează toate jocurile ce se desfășoară, precum și lista de așteptare, în timp ce unele săli mai mici pot să ofere aceste informații pe o tablă simplă. Există de asemenea și aplicații, însă mai degrabă în orașele în care jocurile de noroc sunt la ordinea zilei, prin care poți vedea ce mese sunt disponibile într-un anumit cazino.

Examinează lista și alege jocul și mizele care ți se pretează cel mai bine în funcție de stilul de joc, nivelul tău și fondurile de pariere de care dispui. Dacă nu vrei să aștepți, poți să te plimbi în jurul sălii și să faci o trecere în revistă a tuturor jocurilor. Ține minte care jocuri arată mai ușor și care sunt mai serioase. Te vei putea folosi de informația asta mai târziu. Odată ce ai intrat în joc, e o idee bună să cumperi câteva jetoane în plus pe care să le pui deoparte, dacă vei avea nevoie de un rebuy. E mai ușor așa decât să trebuiască să te duci să cumperi jetoane sau să chemi un angajat al cazinoului pentru asta.

Să păstrezi o relație de prietenie și respect cu staff-ul unui cazino îți va aduce doar beneficii atunci când vine vorba de a găsi cele mai bune jocuri posibile. Un pont de la un prieten bun care lucrează în cazino poate face diferența dintre a împărți masa cu doi jucători care joacă precum Guy Laliberte și doi care joacă precum Doug Polk.

Sfatul 3: Când e momentul să schimbi locul

Să-ți schimbi locul sau să schimbi varianta de joc cu totul este ceva ce ar trebui să faci odată la fiecare sesiune de joc dacă vrei să îți maximizezi profitul. Dacă nu joci poker pe scaune muzicale cel puțin odată per sesiune, cel mai probabil că nu schimbi scaunele destul. Cel mai bun loc în care te poți afla la o masă este în poziția de după cel mai slab jucător de la masă. Vei vrea să stai după el pe cât posibil, mai ales dacă el este cel care pune big blind-ul.

Acești jucători nu își vor apăra blind-urile decât dacă au o mână bună, oferindu-ți astfel șansa de a-ți mări câștigurile doar prin a le fura blind-urile. Chiar și dacă vor plăti la un moment dat, vor deveni extrem de predictibili și cel mai probabil că se vor arunca după Flop, astfel că tu vei putea să îți continui blufful sau să te arunci înainte ca lucrurile să devină prea scumpe. Dacă ai un maniac la masă, asigură-te că ocupi un loc în stânga acestuia. Dacă pici cumva în dreapta lui, joacă tare până când poți să ceri o schimbare de loc.

Majoritatea camerelor de poker de la cazino au un buton prin care poți cere schimbarea locului. Trebuie să îl ceri pentru a putea, atunci când se ivește ocazia, să îți schimbi locul cu cel pe care ți-l dorești de îndată ce acesta se eliberează. Trebuie să anunți asta înainte ca locul pe care îl vrei să devină vacant, iar butonul există și se folosește întocmai pentru a nu exista discuții despre cine a cerut un loc anume mai întâi. Poți să îți exprimi dorința pentru un loc anume, însă fără să ai butonul, va rămâne doar o dorință. Ține minte că în jocurile cash jucătorii pot pleca de la masă oricând doresc, atât la pokerul offline, cât și la cel online. Așa că nu îți afișa prea tare motivele pentru care vrei să schimbi scaunul. Oamenilor nu le place să se simtă vânați.

Sfatul 4: Despre bacșiș în poker

Cât să lași bacșiș după ce câștigi un pot? Aceasta este una dintre cele mai grele și mai dezbătute discuții din lumea pokerului. Dacă te pui să citești pe forumurile de poker despre acest lucru, te vei simți imediat obosit și foarte confuz. Iată care sunt câțiva factori pe care să îi iei în considerare înainte de toate:

Gândește ca în afaceri: Bacșișul este un cost în plus atunci când faci afaceri în societatea pokerului, așa că trebuie să găsești o cifră care este confortabilă atât pentru tine, cât și pentru dealer. Jucătorii recreaționali au tendința de a lăsa bacșiș mai mult decât cei profesioniști pentru că nu se îngrijorează la fel de mult la cum îi afectează la profitul general pe care îl fac într-o seară de joc.

Legea jocului: Majoritatea oamenilor din industria serviciilor, fie ei chelneri, dealeri sau chip runners, aceștia își câștigă o bună parte din bani din bacșișuri. Aceștia primesc de obicei un salariu minim pe economie, însă chiar și cu bacșișuri, aceștia s-ar putea să câștige mai puțini bani decât este cu adevărat salariul minim în anumite țări. Cu acestea fiind spuse, ia totul în considerare când decizi cât să lași bacșiș și ține minte că acești oameni trebuie să mănânce și să plătească întreținerea dacă e să fie buni la jobul lor.

Reputația ta: Așa cum am menționat mai sus, e bine să ai prieteni în lumea pokerului, iar cel mai ușor mod prin care te poți apropia de un angajat al unui cazino este prin a fi un ofertant de bacșișuri bun. Dacă faci asta, nu îți asiguri cumva că vei primi cărți mai bune, nu, ci doar că vei primi câteva ponturi pe care jucătorii mai puțin generoși le aud din an în Paști.

Vei dori să lași bacșiș în funcție de miză. Astfel, e bine că lași câte un dolar bacșiș la mizele între 25 și 100 de dolari. Odată cu creșterea poturilor, poți să plătești ca bacșiș o sumă ușor mai mare. La final de zi, tu ești de fapt cel care decide cât vrea să lase bacșiș, atât timp cât faci asta, pentru că unii jucători nu lasă bacșiș deloc.

Sfatul 5: Comportamentul într-o sală de poker

Există jucători de poker live care efectiv nu dau doi bani pe etichetă. Sunt obișnuiți să facă ce vor și să nu le pese de nimic altceva decât de ei, de nicio opinie sau sentimente ale altor jucători, angajați ai cazinoului sau alte persoane. Acești jucători se mai numesc și nesimțiți. Iată câteva sfaturi pentru a dezvolta o etichetă impecabilă și pentru a evita să te transformi și tu într-un jucător fără bun simț.

Doar în cazul în care nu am fost destul de clari mai înainte, lasă bacșiș corect. Chiar vrei să fii tipul care nu plătește unui ofertant de servicii un bacșiș, deși ești conștient că el sau ea sunt dependenți de acesta? Dacă răspunsul este da, atunci nu te aștepta să îți faci prea mulți amici la cazinoul la care joci, așa cum este cazul jucătorilor mari de poker. La fel cum nu te-ai aștepta să mănânci mâncare fără scuipat la un restaurant bun, la fel nu te aștepta să primești o tratație de VIP dacă nu ești în stare să lași 1 dolar bacșiș la un pot frumușel.

Învață să stochezi jetoane. Stochează-le în așa fel încât stocul să fie practic pentru tine, adică să îl poți mânui cum vrei și cât de repede poți, însă în același timp să nu fie prea bătător la ochi și să îl pună în dificultate pe jucătorul care vrea să îți numere jetoanele. Nu, nu divulgi nicio informație importantă dacă cineva îți numără jetoanele, pentru că toată lumea de la masă ar trebui să știe ce și cum fac jucătorii din stânga și dreapta lor, inclusiv tu. Însă dacă ești dezorganizat cu jetoanele tale vei îngreuna jocul și te vei transforma rapid în bufonul mesei.

Nu comenta despre o mână pe care nu o joci. Dacă ești jucător, nu trebuie să te transformi într-un radio, mai ales dacă nimeni nu îți cere asta. Comentând asupra mâinii unui alt jucător poate fi interpretat ca un gest neplăcut și poate chiar schimba deznodământul unei mâini. Acest lucru se întâmplă din când în când la competițiile mari, sau la turneele live, fiind extrem de neplăcut. Nu fă niciun comentariu sau vreo glumă proastă despre stilul de joc al altei persoane, nu povesti acțiunea de la masă, nu număra jetoanele altor jucători, nu oferi sfaturi necerute nimănui și nu reacționa atunci când mâna pe care ai aruncat-o ți-a dezvelit un monstru după Flop.

Nu spune povești pescărești la masă. Toți jucătorii de poker avem povești nemuritoare pe care vrem să le spunem, însă niciunul dintre noi nu suntem fanii acestora dacă ne sunt spuse nouă. Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face, corect? Una dintre regulile imperiale atunci când jucăm poker este să ne reamintim că jucătorii vin la mese pentru un joc amuzant, antrenant și bun. Așa că nu e bine să ne torturăm colegii de masă, pentru că nu este deloc potrivit.

Nu da vina pe dealer pentru cărțile tale. E jenant cât de des se întâmplă asta. Pokerul este un joc care răsplătește logica, și totuși oamenii au tendința de a da vina pe dealer atunci când primesc o mână slabă sau joacă prost. Să urli sau să arunci lucruri la dealer în timpul unui joc se numără printre cele mai urâte și mai înjositoare lucruri pe care le poți face la un joc de poker de cazino live, în afară de trișat. Nu vrei să îți creezi o imagine de prost sau de om rău, când în realitate probabil că nu ești.

Leave a Comment