Când dublezi și când nu la blackjack

Este considerată mișcarea de bani în blackjack-ul clasic. Un mod de a face de două ori mai mulți bani cu o simplă mișcare a brațului. Dealerii și leaderii de mize îi mai spun și “reaching deep”, mișcarea adâncă. Pentru restul dintre noi, mișcarea se numește dublare sau double down. Și, ca să fim sinceri, mulți dintre noi o cerem de cam prea multe ori. Înainte de a te supăra la auzirea ultimului comentariu, înainte de a-ți jura că nu vei mai dubla niciodată o mână de blackjack, să luăm lucrurile cu începutul.

Ce este dublarea sau double down la blackjack?

Pentru începători, să vedem mai întâi la ce se referă acest termen de double down. După ce ți s-au împărțit cele două cărți de început la blackjack, ai opțiunea de a-ți dubla sau nu pariul inițial, moment în care mai primești obligatoriu o a treia carte. Mai departe, să ne asigurăm că pricepem când este indicat și când nu este indicat să cerem double down.

Pentru că obiectivul tău ca jucător la blackjack este să bați dealerul, pentru că cel mai înalt punctaj pe care îl poți face e 21, și pentru că există 16 cărți diferite cu valoarea 10 într-un singur pachet de cărți, dublarea este cea mai avantajoasă manevră, din punct de vedere statistic, pe care o poți face în jocul tău dacă cele două cărți inițiale pe care le primești însumează 10 sau 11 puncte.

Se mai știe de asemenea foarte bine că dublarea este bună atunci când dealerul are o carte cu fața în sus slabă și care l-ar putea scoate din joc, un 5 sau un 6, iar tu ai un as și 2-6 în mână. Ideea de bază și modul de gândire aici este acela că, în momentul în care îți dublezi pariul, în pachet există mai multe cărți care te-ar putea ajuta, decât te-ar putea încurca la final de mână. Desigur că vei lua în calcul și acest gând: dealerul oricum are o carte care l-ar putea scoate din joc. În afară de regulile de bază ale blackjack-ului, strategia din spatele dublării este una complicată.

Să dublezi, să nu dublezi?

Mulți jucători de blackjack ale zilelor noastre sar în sus și dublează imediat ce li se oferă șansa, chiar și dacă au cărți care însumează 9 puncte, iar dealerul are un decar ca și carte cu fața în sus. Din punct de vedere al experților în șansă din toată lumea, în afară de situația în care joci cu un singur pachet de cărți de joc, sau cu două cel mult, strategia aceasta te va costa mulți bani și timp pierdut de-a lungul vremii. În acele jocuri, e o idee bună să dublezi doar dacă ai 9, iar dealerul arată un 2, 3, 4, 5 sau 6.

Unii jucători vor opta împotriva dublării când au în mâini doi cinciari, iar dealerul are un 5 sau 6 la vedere. În schimb, vor cere split și vor juca fiecare carte în mâini diferite. Aceasta este, de asemenea, o variantă greșită de joc. Pe cât de tentant este să îți desparți cinciarii și să îi joci separat, pe atât trebuie să ții cont de regula care spune că ar trebui să tratezi ca pe un decar și să dublezi pariul, nu să ceri split. Acesta este un caz clasic de omitere a pădurii din cauza copacilor.

Ca să concluzionăm: Dublarea pariului este o strategie grozavă, însă oportunitățile reale în care să o practici nu sunt atât de dese pe cât ai crede. Dacă alegi să dublezi la momentul greșit, vei pleca de la masă fără niciun ban. Dacă în schimb îți alegi șansele bine, poți să te ridici de la masa de joc învingător.

Leave a Comment