Cele mai frecvente întrebări despre blackjack și răspunsurile acestora

E normal deci să se întâmple să ai câteva întrebări la care încă nu ai găsit răspuns, fie la noi pe site, fie din alte surse pe care le găsești online. Am creat mai jos o listă cu cele mai frecvente întrebări pe care jucătorii noi de blackjack și le pun. Le poți citi foarte rapid, iar răspunsurile sunt scurte și directe. Acestea te vor ajuta cu siguranță pentru a învăța și mai multe despre cum să joci mai bine și mai eficient din toate punctele de vedere.

Dacă ești nou la blackjack, începe aici!

Pot să învăț să număr cărți?

Numărarea cărților, sau card counting, poate fi învățată de către oricine poate face adunări și scăderi de bază. Nu trebuie să ai un doctorat în matematică pentru a învăța această tehincă. Chiar dacă producătorii de la Hollywood au scos în evidență numărarea cărților în filme și au prezentat-o ca pe ceva dificil din punct intelectual, fiind posibilă doar de către cei extrem de bine dotați la minte, adevărul este complet altul. Nu doar Rain Man sau personajul principal din filmul 21 pot număra cărți. Oricine poate învăța bazele unui sistem de numărare a cărților ușor, pe care să îl aplice la următoarea masă de blackjack la care se așează.

E ilegal să număr cărți?

Nu, nu este deloc ilegal să numeri cărțile la jocul de blackjack. Chiar și așa, unele cazinouri tradiționale pot alege să dea afară jucătorii care practică această strategie, dacă aceștia sunt bănuiți că știu să numere cărțile. Din fericire, în cazul cazinourilor online, nimeni nu te poate da afară de la masă indiferent de ce ai face în spatele monitorului tău.

Funcționează cu adevărat număratul cărților?

Da, să numeri cărțile chiar funcționează. Șansele tale într-un joc de blackjack nu sunt niciodată fixe, putând să se schimbe de la o rundă la cealaltă, în funcție de cărțile pe care le primești de la dealer. Aici poți aplica, cu foarte mult succes, tehnica număratului cărților de joc. Ținând o condică mentală sau scrisă a cărților jucate și scoase deci din circuitu de cărți, poți să detectezi runde favorabile sau mai puțin favorabile de joc.

Din moment ce ai pus ochii pe un tipar de runde de joc favorabile, poți să începi să crești miza pariurilor tale pentru că șansele de a te trezi cu un blackjack în mână sunt considerabil mai mari. Număratul cărților este atât de eficient încât, dacă îl combini cu o strategie de blackjack perfectă, poți să împingi de la spate avantajul pe care îl ai contra casei și chiar să îl depășești. Ține minte însă că, deși număratul cărților este ceva folositor, tehnica nu îți garantează în niciun fel victoria după fiecare mână jucată.

Mai există și alte tipuri de blackjack?

Există nenumăratevariante ale jocului de blackjack, majoritatea bazându-se în mare parte pe principiile originalului, cu mici schimbări. Spanish 21, de exemplu, este una dintre variantele jocului în care cei 4 decari din pachetele de cărți folosite sunt scoase din pachete, iar dacă îți cade 21, câștigi chiar și dacă dealerul are la rândul său 21. O altă variantă este blackjack switch, care îți permite să schimbi ultimele două cărți ale unui set de două mâini pe care le primești de la dealer. Pentru a contramanda avantajul, un blackjack va plăti doar 2:2, in loc de 3:2 cum este în mod normal.

Care sunt avantajele de a juca la mai mult de o singură masă?

Dacă te așezi la mai multe mese și deci joci de pe mai multe locuri deodată, vei avea mai mult control asupra jocului și vei juca mai multe mâini deodată la fiecare rundă. Acest lucru este în deosebi util dacă ești un jucător profesionist și ești la curent cu toate tehinicile de bază și cele avansate la stadiu de artă.

Pot să joc blackjack la mai mult decât un singur loc?

Evident că da! Profită la maxim de timpul pe care îl dedici în fiecare zi jocului prin punerea de pariuri de pe mai multe scaune deodată, de la diferite mese de pariere live. Unele cazinouri îți permit să joci până la trei mâini deodată, la mese diferite, număr care ar putea varia în funcție de ora din zi sau noapte la care alegi să joci.

Am primit pariul înapoi când mi-a picat blackjack. De ce?

Când un jucător are blackjack iar dealerul are As, jucătorul are posibilitatea să ceară să primească banii înapoi de pe pariu în loc de 3:2 dacă dealerul nu are și el blackjack, sau poate să continue să joace dacă dealerul are și el blackjack.

Ce este asigurarea la o masă de blackjack live?

Pariul de asigurare este cunoscut și sub numele de pariu pe bani egali. Când dealerul are un As, jucătorii pot opta pentru a pune un pariu de siguranță, sau o asigurare. Pariul este câștigător dacă dealerul are blackjack și necâștigător dacă are orice alt blackjack, dar fără un As. Șansa cazinoului la acest pariu este de aproximativ 8%, ceea ce face din pariul asigurator una dintre cele mai nepotrivite mișcări pe care le poți face la o masă de blackjack live.

Care sunt pariurile de margine la blackjack?

Pariurile de margine posibile la blackjack diferă în funcție de masa de joc. Cele mai comune sunt pariurile pentru perechea perfectă sau cele de tip 21+3. Alte pariuri de margine sunt Lucky Lucky, Suit'Em Up sau Super Sevens. Poți include la pariurile de margine și pariurile de tip behind bet, care îți permit să pui un pariu pe mâna unui jucător așezat pe unul dintre locurile de la masa de joc.

Care este cea mai slabă strategie pentru jocul de blackjack live?

Nu există o strategie care să fie atât de proastă încât să merite titlul de cea mai slabă, pentru că fiecare sistem are avantaje și dezavantaje, cum este și normal. Cea mai slabă strategie pentru blackjack se referă la aplicarea incorectă sau executarea fără noimă a acțiunilor ca stai, cere carte sau split, de exemplu. Alte acțiuni folosite în cadrul unei strategii slabe sunt punerea unui pariu asigurator fără să ții cont de cărțile jucate, copierea acțiunilor dealerului sau alegerea unui loc greșit la masa de joc.

Ce este strategia perfectă la blackjack?

Strategia perfectă în blackjack se referă la stăpânirea la nivel de maestru ale regulilor pentru double down și la cele pentru split ale perechilor de cărți într-un joc de blackjack live. Acestea sunt strategiile mai avansate, mai rafinate pe care un jucător trebuie să le învețe după ce asimilează regulile mai la îndemâna tuturor cum sunt statul sau split-ul. Poți găsi mai multe informații despre aceste reguli pe pagina dedicată strategiilor jocului de blackjack.

Care este cea mai bună strategie pentru un joc de blackjack live cu opt pachete de cărți?

Ține minte că obiectivul principal al jocului nu este acela de a atinge suma de 21 de puncte, ci acela de a atinge o sumă mai mare decât cea a dealerului fără să treci de 21. Pentru a ajunge aici, trebuie să înveți regulile de bază ca cere carte, split sau statul. De exemplu, ar trebui să ceri mereu split dacă ți se dă o mână de ași, indiferent de cartea pe care o are dealerul cu fața în sus, însă vei cere split la optari doar dacă dealerul are orice altă carte decât un as sau un decar cu fața în sus.

Ce rol are numărul de pachete folosite în avantajul casei?

Există o conexiune directă între numărul de pachete de cărți folosite la blackjack și șasnele casei. Cu cât sunt mai puține pachete amestecate și folosite la un joc, cu atât șansele casei sunt mai mici pentru că îți cresc șansele să dai peste un blackjack. Majoritatea cazinourilor care oferă blackjack live folosesc câte opt pachete de cărți de joc deodată, însă există și cazinouri care folosesc doar câte șase pachete de cărți pentru un joc.

E mai bine să joci la o masă goală sau la una aproape plină?

Există avantaje și dezavantaje în amândouă cazurile. Dacă ești începător, este mai indicat să joci la mese aproape pline, pentru că numărul de mâini pe oră va scădea considerabil. Acest lucru este ideal pentru cineva care nu este stăpân complet pe strategia perfectă de blackjack, deci încă învață, pentru că îi vor scădea cheltuielile. Jucătorii profesioniști, pe de altă parte, preferă să joace solo pentru că astfel vor avea mai mult control asupra jocului și vor juca mai multe mâini pe oră. Ține minte că șansa nativă a casei rămâne aceeași indiferent de câți jucători sunt la masă, așa că în final, totul depinde de preferințele fiecărui jucător.

Cum pun pariuri la o masă de blackjack live?

Poți citi în detaliu despre cum se desfășoară jocul de blackjack, despre reguli, strategii și pariuri, de pe pagina special dedicată acestui subiect.

Care este pariul minim absolut la masa de blackjack?

De obicei, pariurile minime pe care le poți pune la o masă de blackjack live pornesc de la 50 de cenți și pot ajunge până la 250 de lei/dolari, dacă joci la o masă VIP pentru jucători profesioniști.

Cum câștig la blackjack live?

Trebuie să joci folosind strategia corectă pentru tine, în timp ce încerci să ții cont de toate cărțile rulate și de tot ceea ce te-ar putea ajuta mai departe. Astfel, îți poți spori considerabil șansele într-un joc de blackjack. Poți să citești toate subpaginile pe care le-am scris despre jocul de blackjack, pagini care pornesc de la cea principală dedicată jocului.

Care sunt avantajele că mă joc blackjack pe internet?

Să te joci blackjack online vine cu o serie de beneficii, mai ales dacă ești nou la acest joc. Toate mesele de la toate cazinourile tale preferate sunt mereu la un click distanță. Poți să te joci acasă, din metrou sau alături de prieteni, cu care poți intra la o masă de live blackjack party și să vă faceți de cap. Nu există niciun fel de restricții legate de mese disponibile. La câte cazinouri online există, nu ai cum să nu găsești o masă care să îți fie pe plac.

Pe internet găsești mereu mese exclusiviste și inedite, cum sunt cele de party sau sports. Poți juca exact după regulile pe care ți le impui. Să joci online înseamnă că poți alege masa care se potrivește cel mai bine cu nivelul tău de pregătire. Mai mult, toate cazinourile oferă bonusuri și avantaje jucătorilor noi, așa că îți vei putea dubla sau chiar tripla depozitul inițial făcut în contul tău virtual. Pe net, poți accesa mese cu limite de pariere mai mici, astfel că vei putea juca mult mai mult cu bani puțini.

E sigur să joci blackjack?

Live blackjack este complet sigur atât timp cât alegi să îl joci în cadrul unui cazino online reputabil și licențiat. Să depui fonduri în conturile virtuale ale acestor cazinouri este complet sigur, la fel de sigur ca oricare altă tranzacție pe care o faci online. Dacă ai dubii legate de siguranța banilor tăi, citește în footer-ul siteului pe care joci despre ce corpuri de control au licențiat cazinoul online.

Care sunt diferențele între blackjack-ul online vs. offline?

Regulile de bază ale jocului rămân neschimbate. Diferențele majore între blackjack-ul jucat în cazinoul tradițional și cel online stau în experiența pe care jucătorii o au în funcție de care formă de blackjack aleg să o joace. Din start însă, trebuie să știi că forma online a jocului este mult mai avantajoasă pentru jucători.

Poți juca la o masă de blackjack live de oriunde în lume te-ai afla, la orice oră din zi sau noapte. Pariurile minime sunt mult mai prietenoase din punct de vedere financiar, ceea ce înseamnă că poți juca mai mult cu fonduri mai puține. Dacă te obișnuiești cu jocul în modul online, poți chiar să joci la mai multe mese deodată, lucru imposibil în cazul jocului tradițional. Jocul online este indicat și pentru jucătorii profesioniști, pentru că se pot concentra mai bine pe joc, fără să fie asaltați de distrageri.

Care este diferența între blackjack live și RNG?

RNG sau random number generator înseamnă că jocul de blackjack este 100% digitalizat. Absolut tot ce ține de joc, de la masa de pariere, la cărțile de joc, la rezultatele fiecărei runde, totul este generat de un calculator. Fiind un joc fără un dealer live, versiunile RNG ale jocului nu au pauze și deci se pot desfășura la infinit.

La blackjack-ul live, totul se întâmplă într-un studio de unde dealerul și masa de joc sunt transmise live pe monitorul tău. Dealerul, cărțile, masa de joc și toate rundele de pariere sunt live și cât se poate de reale, la fel ca într-un cazino adevărat. Singurele elemente virtuale în cazul mesei de blackjack live sunt jetoanele și scaunele. Astfel, jocul live are și un anumit aspect social pe care nu îl poți întâlni la varianta RNG.