Jocul de blackjack live online: strategii și reguli

Înainte să începi să joci blackjack într-un cazino online, trebuie să te familiarizezi cu obiectivele acestui joc fascinant. Câteodată, chiar și jucătorii cu experiență în spate cred, în mod eronat, că obiectivul jocului este să ajungi cât mai aproape de 21, fără să treci peste această sumă dată de valorile cărților. Această părere este una eronată. Obiectivul jocului de blackjack este, în primul rând, să bați dealerul fără să treci peste cifra 21, iar în al doilea rând, fie să bați dealerul, fie să îl determini să treacă el însuși peste suma de 21.

Prezentarea jocului de Blackjack

Jocul de blackjack poate conține până la opt pachete de câte 52 de cărți fiecare. Așii au valoarea numerică fie 1, fie 11. Cărțile de la 1 la 9 au valorile nominale ale numerelor. Decarii și valeții, damele și regii au valoarea 10. Mâna este formată din două cărți. Valoarea mâinii este dată de suma de puncte de pe cele două cărți individuale. Mâna cea mai mare, formată dintr-un as și un decar, valet, damă sau rege, este mâna de blackjack. Dacă valoarea totală a mâinii tale trece de 21, ai pierdut. Dacă mâna dealerului este mai aproape de 21 decât a ta, la fel, ai pierdut.

Înainte de a ocupa un loc la o masă, fie ea și virtuală, asigură-te că știi care sunt pariurile minime la aceasta. Începe să joci la o masă cu oameni mai puțini, pentru că jocul se poate desfășura câteodată încet, fapt ce va face greoaie urmărirea ritmului de joc. Alege o masă cu mize care să îți permită să joci activ în funcție de contul tău bancar. Experții spun că, în cazul ideal, ar trebui să te așezi la o masă de blackjack cu o sumă care îți permite să pariezi de 40 de ori suma pe care vrei să o pariezi. Minimul absolut este de 20 de mize per masă ca și pariu de bază.

Strategiile jocului de blackjack →

Desfășurarea jocului de blackjack

De obicei, pantoful dealerului sau mașinăria care decartează cărțile stă în partea dreaptă a mesei de blackjack. Acest lucru se întâmplă la toate mesele, indiferent dacă joci blackjack pe internet sau la un cazino clasic. Majoritatea cazinourilor au șapte cutii sau cercuri de pariere unde îți poți pune pariurile. În cazinourile online, aceste lucruri se întâmplă mult mai ușor, cu ajutorul câtorva clickuri. Când te așezi la masă, de obicei vei fi întrebat ce denominare vrei să aibă chipsurile cu care vei paria. Cel mai bine și mai ușor este să alegi o denominare egală cu valoarea jetonului, de exemplu un jeton cu numărul 10 pe el să aibă valoarea de 10 lei.

Pentru a începe să joci, pune unul sau mai multe jetoane în cercul de pariere din fața ta și așteaptă să îți fie înmânate două cărți de către dealer. După ce toți jucătorii de la masă și-au terminat pariurile, câte două cărți vor fi împărțite la fiecare dintre aceștia de către dealer. Acesta își va împărți și lui două cărți. Una dintre cărțile dealerului va fi mereu așezată cu fața în sus pe masă. Cealaltă carte, care va sta cu fața în jos, se numește “hole card” sau cartea avantaj. În cazul în care cartea cu fața în sus este un as, dealerul le va permite jucătorilor să facă un pariu în plus, un pariu-asigurator, care va plăti în sistem 2 la 1 dacă dealerul are cartea avantaj cu punctaj 10 și deci are blackjack.

Cele mai comune întrebări despre blackjack →

În cazul în care dealerul are un 10 sau o carte mai mare ca și carte cu fața în sus, se va uita și la cartea a doua pentru a vedea dacă are blackjack. Dacă se adeverește asta, dealerul își va întoarce imediat mâna. Dacă dealerul are blackjack, toate pariurile, în afara pariurilor-asiguratoare, sunt pierdute. Singura excepție este cea dată de apariția unui al doilea blackjack la masă. În unele situații, dealerul își va da o singură carte și va aștepta până ce restul jucătorilor își vor fi jucat deja cărțile. Asta înseamnă că jucătorii nu au de unde să știe dacă dealerul are sau nu blackjack.

Variantele jocului de blackjack →

Split: Dacă cele două cărți pe care le primești sunt de aceeași valoare, poți să împarți mâna în două mâini și să mai primești câte o carte pentru fiecare mână. După split, vei juca cele două mâini separat.
Hit: acest termen înseamnă că mai ceri o carte de la dealer, adică vrei să continui jocul și să te apropii cât mai mult de 21. Este recomandat să ceri hit doar dacă ai mai puțin sau chiar 11 puncte după primele două cărți;
DD: înseamnă Double Down, adică să dublezi pariul pe care l-ai făcut inițial. Acest lucru este indicat să îl faci mai ales când suma cărților tale este de 11 maxim, iar cartea cu fața în sus a dealerului este cel mult 6,
Stand: acest termen înseamnă că ești mulțumit cu ce cărți ai și îi dai voie dealerului să mai ceară (hit) sau să stea și el (stand) după care vă arătați cărțile și se decide câștigătorul.

Cei mai des utilizați termeni în jocul de blackjack →

Reguli de bază ale jocului de blackjack

Fie că joci blackjack live online sau într-un cazino tradițional, ai grijă mereu de ce fac mâinile dealerului și mai ales uită-te atent la cartea cu fața în sus. Această carte este determinantă în cazul strategiei de joc pe care vrei să o urmezi mai departe. Dacă ai în față o carte a dealerului mai mare decât 7, trebuie să continui să ceri cărți până ajungi la cel puțin suma 17. În aceste cazuri, următoarea carte a dealerului îi va fi suficientă acestuia, acesta având așadar un “made hand”. Dacă vezi că dealerul are o carte între 3 și 6, nu ar trebui să riști să ceri cărți doar pentru că dealerul are o carte mică, pentru că șansele ca dealerul să iasă din joc sunt mai mari.

Când cartea cu fața în sus a dealerului este un 2, continuă să iei cât mai multe cărți până ajungi la un scor de minim 14. Apoi te poți opri și spera ca dealerul să iese din joc. Câteodată, chiar și jucătorii experimentați nu știu exact ce vor la masă. Cele mai bune cărți ale dealerului din punctul de vedere al jucătorului sunt cărțile de la 3 la 6. Aceste cărți sunt cele mai sigure în a-l face pe dealer să treacă de 21. Cartea cu valoarea 5 este cea mai bună carte pentru tine pe care ar putea să o afișeze dealerul. Cele mai proaste cărți pentru tine pe care le-ar putea avea dealerul sunt 9, 10, J, Q, K și as. Aceste cărți îi permit dealerului să aibă o sumă mai bună ca tine de cele mai multe ori.

Majoritatea cazinourilor le oferă jucătorilor șansa de a dubla sau înjumătăți unele mâini, fapt ce îi poate ajuta pe aceștia să piardă mai puțini bani sau să își dubleze câștigurile. În cazul înjumătățirii sau split-ului, jucătorul poate alege să folosească strategia mai ales când are două cărți de aceeași valoare. Folosind opțiunea de split, jucătorul divizează cărțile dintr-o mână inițială în două mâini separate, pe care le joacă individual. În acest caz, va trebui să adaugi un pariu și pentru a doua mână, pariu egal cu cel inițial. La fel se întâmplă și în cazul pariului dublat, doar că rămâi cu o singură mână și ceri să dublezi miza.

Ponturi pentru a câștiga la 21 →