Variantele jocului de baccarat

Variantele de bază ale baccarat-ului sunt Punto Banco și Chemin de Fer la cazinourile tradiționale. Există de asemenea și câteva variante care pot fi găsite la jocul live online, care respectă în totalitate regulile formei de bază Punto Banco, la care se adaugă unele caracteristici speciale. Citește mai departe pentru a descoperi care este până la urmă cea mai potrivită variantă de baccarat pentru tine și stilul tău de joc.

Variantele baccarat la mesele live

Variantele diferite ale jocului pe care le poți întâlni pe portalurile online ale cazinourilor din toată lumea sunt de fapt variante similare de cea principală a baccarat-ului, Punto Banco. Fiecare variantă pe care o vei întâlni are însă una sau mai multe particularități, fapt ce o face inedită, așa că alocă-ți timp pentru a le parcurge pe fiecare în parte și pentru a vedea care dintre ele ți se pare mai confortabilă pentru a o juca. Haideți să începem prin a analiza cele mai cunoscute variante de baccarat, cele pe care le veți găsi la majoritatea cazinourilor online.

Live Dragon Tiger

Dragon Tiger este probabil cea mai unică variantă de baccarat online din câte poți juca. Varianta este prezentată într-un mediu de joc oriental, în joc fiind prezente o grămadă de elemente ale jocului original. Jocul descrie dragonul și tigrul care se bat unul împotriva celuilalt, în loc de celebrii bancher și jucător. Primul lucru care va ieși în evidență este faptul că jocul se joacă mai simplu, cu doar o carte în loc de două pentru o singură mână. Vei vedea de asemenea că valorile cărților sunt de asemenea diferite. La varianta live Dragon Tiger, asul este o carte mică, iar cărțile au valori în ordine ascendentă, după cum urmează:

A-2-3-4-5-6-7-8-9-10-J-Q-K.

Și pariurile se pun altfel la această variantă a jocului. Un pariu pe egal va plăti în proporție de 1:1 și de asemenea vei primi jumătate din pariul tău înapoi peste câștigurile normale de la runda în cauză. Dragon Tiger introduce totodată un nou pariu la masă, egalul pe culori. Așa cum îi spune și numele, poți câștiga acest pariu dacă amândoi dragonul și tigrul primesc de la dealer o carte identică, de aceeași valoare și culoare. Pariul plătește o valoare impresionantă de 50:1 dacă este câștigător, plus jumătate din pariul tău inițial.

Avantaje: pentru că se împarte doar o carte per mână și deci doar două cărți per rundă, jocul este mult mai ușor de urmărit și mai rapid. Totodată, valorile cărților sunt cele de pe cărțile în sine, așa cum se întâmplă în majoritatea jocurilor cu cărți de cazino.

Dezavantaje: ritmul alert în care se desfășoară jocul ar putea fi un pic prea mult pentru unii jucători începători, care s-ar putea să rămână în urmă. De asemenea, regulile extrem de simplificate nu se aseamănă cu cele de la nicio altă variantă de joc pe care a-i putea-o juca.

Speed baccarat

Speed baccarat sau baccarat rapid nu este altceva decât jocul de baccarat tradițional, cu o singură diferență simplă. Așa cum probabil că reiese și din titlu, jocul se joacă într-un ritm mai alert, cu până la 20 de secunde mai repede per rundă, mai precis. Cum poate fi jucat acest joc atât de repede față de varianta normală? Simplu: toate cărțile care se împart de la dealer sunt afișate cu fața în sus, motiv pentru care rundele se desfășoară mult mai rapid.

Ca și avantaj al acestei variante, jocul este evident mult mai rapid, așa că vei putea să joci mult mai multe runde într-un interval de timp mult mai scurt, fapt pe care nu îl poți face la varianta clasică a jocului. La capitolul dezavantaje, tocmai această pasă rapidă de joc poate fi greoaie și te poate lăsa în ceață, mai ales dacă nu te-ai familiarizat ca la carte cu regulile de bază ale jocului.

Baccarat squeeze

Baccarat squeeze este o altă variantă derivată de la jocul de bază. În această variantă, modul în care dealerul dezvoluie cărțile face diferența între un joc squeeze și unul clasic. Pariurile care au fost așezate pe masă afectează în mod direct modul în care dealerul dezvăluie fiecare mână în jocul de baccarat squeeze. Mâna care are cele mai puține pariuri va fi dezvăluită normal, în timp ce cărțile din mâna cu cele mai multe pariuri va fi strânsă de către dealer. Acest lucru se execută în timp ce dealerul dezvăluie a doua carte a acestei mâini. Strânsoarea constă în întoarcerea înceată a cărți cu fața în jos, cu fața în sus, pentru ca îți faci o idee despre ce ar putea fi cartea. Dacă pariurile sunt egale pentru amândouă mâinile, dealerul va strânge amândouă mâinile de joc.

Ca avantaj al acestui tip de baccarat, elementul de strângere în sine adaugă un element de suspans, pentru că trebuie să încerci să ghicești care este ultima carte ce va fi dezvăluită pe masă, mai ales dacă va face diferența dintre a câștiga și a pierde pentru tine. În ceea ce privește dezavantajele, acestea nu există în deosebi la acest tip de baccarat, pentru că acțiunea de squeeze sau strângere în sine nu afectează cu nimic jocul, regulile, șansele sau pariurile. Dacă faptul că îndoirea colțurilor cărților nu este pe placul tău, precum nici suspansul, poate că ar trebui să joci una dintre celelalte variante ale jocului.

Baccarat squeeze controlat

Acest joc este o variantă a variantei de squeeze în sine, care îți permite să strângi cărțile în mod personal. Cum? Delaerul va așeza cărțile cu fața în jos deasupra unei ferestre prin care se poate citi cartea. Cu ajutorul unei animații speciale, poți să privești pentru o secundă, în mod digital, colțurile cărții pentru a vedea ce valoare au. În timpul fiecărei runde, vei putea face asta numai de un anumit număr de ori, de obicei pentru 10-15 secunde în funcție de masa de joc și de cazinoul ales.

Avantajul la baccarat squeeze controlat este că ai, așa cum reiese și din nume, mai mult control asupra jocului și acțiunii de strângere în sine, fapt ce îți permite să te implici și mai mult în joc. Ca și dezavantaj, alocarea celor 10 sau 15 secunde pentru ca jucătorul să se poată uita la carte încetinește jocul, această variantă fiind mult mai neritmată decât altele pe care le poți juca. Din acest motiv, vei putea juca mai puține runde de joc într-un interval de timp dat, decât ai putea dacă ai juca variantele clasică sau Dragon Tiger, de exemplu.

Baccarat fără comision

Această variantă a jocului este grozavă, spun experții și amatorii deopotrivă, pentru că acel comision de 5 procente prevăzut de cazino dacă ai câștigat un pariu pe bancher dispare în totalitate. Aceasta este singura diferență între această variantă și jocul de baccarat tradițional, însă este de departe cea mai frumoasă. Acest tip de baccarat live online mai include și un pariu de margine în plus, denumit Super 6. Pariul plătește 15:1 dacă pariul pe bancher iese câștigător cu o mână de valoarea 6. Altfel, să câștigi cu 6 pe mâna bancherului la un joc normal de baccarat duce la rate de plată complet diferite.

Avantaje: știi din start că ai o rată de plată de 1:1 dacă pariul pe bancher iese câștigător, în loc de 1:0,95 cum se întâmplă la jocul de baccarat clasic. Pariul de margine în plus Super 6 adaugă un element de particularitate în plus jocului și plătește foarte bine dacă se întâmplă să câștigi cu el.

Dezavantaje: pentru a contramanda avantajele oferite jucătorilor, dacă mâna bancherului câștigă pe valoarea 6, valoarea plății se reduce la 0,5:1. Mai mult, va trebui să pui un pariu principal (pe bancher, jucător sau egal) înainte de a ți se permite să pui un pariu de margine ca Super 6. Acest pariu va oferi de asemenea o șansă nefavorabilă casei.

Variante de baccarat în cazinourile tradiționale

Punto Banco

Punto Banco, cunoscut și sub numele de baccarat nord-american, este cea mai populară variantă a jocului de baccarat din lume. De fapt, dacă joci sau ai jucat baccarat online, cel mai probabil este vorba despre varianta Punto Banco. Dacă vrei să înveți mai multe despre această variantă de bază a jocului, pur și simplu accesează pagina de ponturi și reguli ale baccarat-ului pe care o găsești la noi pe site. Da, sunt câteva variante mici ale acestei variante de bază. Există câteva mici diferențe între aceste tipuri de Punto Banco, însă în general vorbim despre unul și același joc. Haideți să vedem care sunt tipurile de Punto Banco. Pariurile posibile sunt pe jucător, punto, bancher, banco, sau pe egal, egalite.

Midi și mini punto

PLa cazinourile fizice din America sau China, mesele de midi și mini punto sunt mult mai mici decât cele standard pentru Punto Banco, având un singur dealer, în timp ce mesele mari normale pot avea chiar și trei. Într-un mediu online de baccarat, acest lucru nu s-ar resimți pentru că există mai mereu un singur dealer care conduce jocul și locurile la masă nu sunt de obicei limitate. La jocul midi punto, cărțile sunt împărțite cu fața în jos, în timp ce la jocul de mini punto, cărțile sunt așezate pe masă cu fața în sus. Aceasta este singura regulă specifică pentru cele două mini-variante.

EZ baccarat

Aceasta este o variantă relativ nouă a Punto Banco, pe care jucătorii o joacă din 2004 încoace. Se aseamănă mult cu celelalte variante, însă sunt câteva diferențe legate de pariuri și reguli incluse. În primul rând, nu există comision prevăzut de cazino în cazul pariurilor pe bancher câștigătoare, iar avantajul nativ al casei este ușor mai scăzut. Mai mult, o mână a bancherului cu valoarea 7 și compusă din 3 cărți va duce la împingere, adică la reținerea banilor de pe masă și angrenarea lor în pariurile din runda următoare.

Există și două tipuri de pariuri de margine adăugate la această variantă, Dragon 7 și Panda 8. Dragon 7 este un pariu care iese câștigător dacă o mână cu trei cărți a bancherului este egală cu 7. La Panda 8, mâna este considerată câștigătoare dacă jucătorul are trei cărți cu valoarea totală 8. La Dragon 7, pariul câștigător plătește 40:1 și oferă un avantaj al casei de 7,61%. La Panda 8, pariul plătește 25:1, iar avantajul casei este de 10,19%.

Ponturi pentru a juca Punto Banco online

Până la acest punct probabil că ești destul de bine informat pentru a putea juca Punto Banco online. Înainte de a intra la masa de joc însă, iată care sunt câteva ponturi și reguli care îți vor transorma experiența de joc într-una cu adevărat memorabilă. Desigur, aceste ponturi nu îți vor garanta succesul la jocul de Punto Banco, însă îți vor permite să devi un jucător mai bun cu fiecare rundă pe care o vei juca.

Pentru început, asigură-te că joci Punto Banco la un cazino online licențiat și reglementat conform normelor în vigoare. Mai apoi, joacă la mese la care minimul posibil de pariat este mic, pentru că doar așa vei putea să îți dai seama cum merge cu adevărat jocul, după câteva mâini jucate. Totodată, caută mese care au cele mai mici comisioane la pariurile pe bancher pe care le vei câștiga. Pune pariuri strategic, pe cele care au șanse aproape egale de izbândă, pentru că acestea vor și ieși victorioase. Nu în ultimul rând, setează-ți limite realiste pentru cât de mult vrei să pariezi și cât de mult vrei să câștigi la masă. Odată ce ai atins aceste limite, oprește jocul.

Chemin de Fer

Chemin de Fer a apărut chiar pe vremea regelui Louis XIV al Franței. Pe atunci, toate formele de jocuri de noroc erau interzise. În mod natural, acest lucru nu a făcut altceva decât să sporească interesul oamenilor pentru a juca variante underground de baccarat, una dintre ele fiind Chemin de Fer. În română, acest termen înseamnă literalmente șine de cale ferată. Unii spun că denumirea vine de la ritmul alert de joc, trenul fiind cel mai rapid mod de transport la acea vreme. Alte surse spun că vine de la traducerea directă a termenului, “cale de fier”, pentru că pachetele de cărți erau de obicei depozitate în cutii de fier.

Masa de joc la Chemin de Fer

Masa de joc a variantei Chemin de Fer în cazinourile fizice poate acompania între 8 și 12 jucători și este supravegheată de 3 dealeri deodată. Pentru că jocul nu se pretează după aceleași reguli în online, de obicei aici vei întâlni un singur dealer, iar mărimea mesei va depinde în funcție de cazinoul ales. Interfața mesei este diferită față de cea de la baccarat-ul normal. Există două pătrate, Banque pentru pariurile pe bancher și Reliquat pentru celelalte pariuri care nu sunt acoperite de alți jucători. În mijlocul mesei există două zone, una folosită pentru cărțile decartate, Panier, iar a doua pentru comisionul cazinoului, Cagnote.

Pariuri, reguli și șanse la Chemin de Fer

Regulile de la Chemin de Fer sunt foarte diferite de cele de la Punto Banco. Așa cum spuneam și mai sus, jocul se desfășoară pe principiul fiecare pentru el și împotriva tuturor, nu împotriva cazinoului în sine. Fiecare jucător își va asuma pe rând rolul de bancă și deci de bancher, așa că va trebui să acopere pariurile așa cum i se indică de la restul jucătorilor. În această variantă de joc, persoana care pune cel mai mare pariu va reprezenta jucătorii în acea rundă.

La orice moment înainte de începerea rundei, un jucător poate paria toți banii pe care ți are, spunând Banco. Dacă mai mult de un jucător face asta, precedentul se acordă juctătorului aflat cel mai în dreapta bancherului. Jocul se joacă mai apoi între jucătorul ales și cel care și-a asumat rolul de bancher. Acești doi jucători trebuie să încerce și să câștige runda în funcție de valorile mâinilor pe care le primesc.

Cărțile sunt decartate cu fața în jos de către bancher la începutul fiecărei runde. Fiecare jucător se uită la cărțile sale și dacă au o mână de 8 sau 9, deci o mână naturală, vor fi nevoiți să anunțe acest lucru, să arate cărțile și să încheie astfel runda. Dacă nu există nicio mână naturală, primele două cărți sunt lăsate cu fața în sus de toți jucătorii, moment în care jucătorul și bancherul au opțiunea de a trage o a treia carte, cu fața în sus. Lista de mai jos îți arată când pot jucătorul și respectiv bancherul să ceară carte sau să stea.

Reguli pentru jucător:

Carte cu valoarea 0-4: jucătorul trebuie să ceară carte;
Carte cu valoarea 5: jucătorul poate cere carte sau poate sta;
Carte cu valoarea 6-7: jucătorul trebuie să stea;
Carte cu valoarea 8-9: jucătorul câștigă cu o mână naturală.

Regulile pentru jucător sunt destul de simple. Singura situație în care ar putea decide ceva este cea în care ar prinde o carte cu valoarea 5.

Reguli pentru bancher, dacă jucătorul primește o a treia carte:

Carte cu valoarea 0-2: bancherul trebuie să ceară carte;
Carte cu valoarea 3: bancherul cere dacă jucătorul primește o carte între 1-7 sau un decar, stă dacă jucătorul primește un 8;
Carte cu valoarea 4: bancherul cere carte dacă jucătorul a primit carte între 2-7, stă dacă jucătorul primește 1, 8, 9 sau 10;
Carte cu valoarea 5: bancherul cere dacă jucătorul are 5-7, stă dacă jucătorul are 1, 2, 3, 8, 9 sau 10;
Carte cu valoarea 6: bancherul cere dacă jucătorul are 6 sau 7, stă dacă jucătorul are 1-5, 8, 9 sau 10;
Carte cu valoarea 7: bancherul stă;
Carte cu valoarea 8-9: bancherul câștigă mereu.

Reguli pentru bancher dacă jucătorul stă:

Carte cu valoarea 0-5: bancherul trebuie să ceară;
Carte cu valoarea 6-7: bancherul trebuie să stea;
Carte cu valoarea 8-9: bancherul câștigă cu o mână naturală.

După ce jucătorul și bancherul decid dacă vor să ceară carte sau să stea, runda se termină și cărțile folosite vor fi decartate. Persoana care are mâna mai apropiată de 9, iar toate pariurile vor fi plătite 1:! și cazinoul își va primi comisionul de 5% dacă pariul pe bancher iese câștigător. Dacă jocul se termină în egal, pariurile rămân pe masă pentru runda următoare. La final de rundă, dacă bancherul pierde, acesta trebuie să paseze mai departe titulatura de bancher la următorul jucător de la masă. Dacă în schimb câștigă, pot să aleagă să stea în poziția de bancher sau să o dea mai departe.

Ponturi pentru jocul Chemin de Fer

Așa cum probabil că ai observat după ce ai citit regulile de la Chemin de Fer, acest joc este unul care necesită să fii prezent la o masă fizică de joc. Asta înseamnă că îți va fi extrem de greu să găsești o variantă live online a jocului, cel puțin la această dată. Chiar și așa, există o serie de ponturi utile pe care le poți folosi în avantajul tău, dacă decizi să te joci această variantă de baccarat la un cazino tradițional.

Nu există nicio regulă care să îți spună dacă trebuie să stai sau să ceri carte la o anumită valoare, așa că poți juca jocul așa cum vrei. Dacă ai câștigat runda și continui să câștigi ca bancher, este bine să rămâi bancher pentru câteva runde de joc. Ca și bancher, poți alege să pariezi mai mult decât pariul unui jucător, dar și să îndepărtezi excesul de la masă. Rămâi realist cu suma de bani pe care ești dispus să o pierzi și pe care vrei să o câștigi. Având în vedere că vei fi bancher, va trebui să pui un pariu mai mare decât dacă ai fi doar jucător.

Acum că te-ai familiarizat cu regulile și diferențele dintre cele mai comune variante de baccarat, ești gata să mergi mai departe și să înveți despre diferitele strategii care există în jurul jocului. Dacă îți vei aloca un număr de ore pentru a le înțelege, vei putea să îți crești în mod semnificativ șansele în timpul jocului. Citește ghidul nostru complet despre strategiile de baccarat.