Cele mai cunoscute strategii pentru jocul de baccarat

Cu timpul, vei vedea că începi să înțelegi jocul la un nivel mai adânc, fapt ce îți va permite să-ți îmbunătățești stilul. Aceste strategii sunt complet legale și sunt considerate bune pentru a fi jucate, însă majoritatea cazinourilor fizice ar prefera să nu le folosești. Aici vine și frumusețea în a juca într-un cazino virtual. Ești liber să faci ce vrei, să folosești orice strategie vrei și să o faci din confortul propriei case. Mai mult, ai la dispoziție statisticile jocului în interfața de joc, pe care le poți consulta oricând.

Strategia de bază în baccarat

Trebuie să ai în vedere câteva lucruri de bază înainte de a te apuca să citești despre strategiile jocului. Mai întâi, trebuie să stabilești clar ce fel de variantă de baccarat urmează să joci. Majoritatea strategiilor despre care vei citi pe această pagină funcționează cam la toate variantele jocului, însă vor exista câteva modificări în funcție de jocul ales. Totodată, și poate și mai important, trebuie să ai în vedere cum îți manageriezi banii. Ar trebui să îți setezi mereu o sumă maximă pe care ești dispus să o pierzi, dar și una pe care vrei să o câștigi, moment în care, dacă o atingi, pleci de la masa de joc.

Odată ce ți-ai setat aceste limite și te-ai hotărât asupra variantei de joc, tot ce trebuie să mai faci este să te concentrezi la joc. Acest lucru poate părea ușor, însă entuziasmul produs de joc este unul dintre cele mai mari probleme cauzate de acesta, mai ales pentru jucătorii noi și care nu știu să se concentreze. Dacă treci de nivelul de amator, va trebui să înveți să te concentrezi pe alte elemente importante ale jocului. Ține minte să lași mâinile pierdute să treacă și să nu te concentrezi pe ele. Dacă ai în vedere toate aceste lucruri și ești bine intenționat și răbdător, vei putea să crești ca jucător de-a lungul timpului.

Ce este strategia de bază în baccarat?

Strategia de bază din baccarat, cunoscută și ca strategia de pariere liniară, este de departe cel mai bun mod în care să începi să joci acest joc, dacă ești relativ nou în ale competiției. Strategia se bazează în mare parte pe faptul că pariul pe bancher va scădea avantajul casei mai mult decât oricare alte pariuri pe care le-ai putea pune. Cu acest fapt în minte, premiza strategiei este simplă: te axezi complet pe a paria pe bancher încă de la începutul sesiunii de joc.

Șansele casei pentru pariul pe bancher sunt la un nivel atractiv de 1,06%, în cazul pariului pe jucător, la 1,24%, iar la pariul pe egal acestea ajung la 14,36%. Deci, pe care dintre aceste pariuri crezi că ar fi cel mai bine să îți pui jetoanele? Pariul pe bancher, desigur. Chiar dacă acest pariu, odată câștigat, vine cu un comision de 5% pe care va trebui să îl plătești casei, ai mai multe șanse de a câștiga decât dacă ai paria pe oricare alt deznodământ. Până la urmă, cazinoul are un motiv întemeiat pentru care acest comision.

Dacă vei alege să joci cu strategia de bază, tot ce ai de făcut este să continui să pui pariuri pe bancher și să ignori complet pariurile pe jucător sau pe egal. Asta este tot ce trebuie să faci. Nici măcar nu trebuie să îți crești sau să îți scazi suma pariată după fiecare rundă, ci doar să pariezi aceeași sumă la fiecare tură de joc. Cum șansa casei este mai mică, vei câștiga mai mult cu acest pariu față de restul posibile, așa că vei putea câștiga ceva la final de joc. Trebuie să ții cont de pariul tău și să te asiguri că nu depășești limitele impuse de pariere maxime, dar și de câștiguri maxime.

Avantaje: este cea mai bună strategie de baccarat pentru începători, fiind foarte ușor de utilizat mai ales dacă nu ești 100% stăpân pe regulile jocului. Vei putea câștiga sume mici de bani după fiecare joc. Din cauza șansei mai mici a casei, pariul pe bancher este cel care iese câștigător cel mai mult, o idee mai mult decât cel pe jucător.

Dezavantaje: vei avea de plătit 5% comision dacă vei câștiga pariul pus pe bancher, așa că vei câștiga o idee mai puțini bani decât dacă ai fi câștigat cu un pariu pe jucător. Șansa casei există în continuare, așa că ține cont de șirurile de pierderi pe acest pariu dacă se ivește vreuna. Baccarat este un joc de șansă, așa că nu te baza doar pe faptul că pariul pe bancher va fi cel câștigător în cele mai multe cazuri.

Funcționează număratul cărților la baccarat?

Numărarea cărților este o strategie mai mult cunoscută pentru mesele de blackjack. Ai putea crede că acest sistem este dedicat celor care stăpânesc matematica la perfecție. Realitatea este alta, pentru că numărarea cărților poate fi făcută de oricine. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să poți aduna și scădea numere, nimic mai mult. Scopul strategiei este să determine când vei primi o mână mai avantajoasă în timpul unui joc. Da, strategia se aplică la blackjack în mare parte din timp, însă poți oare să numeri cărți și la baccarat?

Având în vedere că baccarat urmărește aceeași structură ca cea a jocului de blackjack, în care două mâini sunt împărțite pe masă, iar una dintre acestea este victorioasă, da, poți folosi strategia de numărare a cărților și atunci când joci baccarat. Există un număr de reguli presetate pe care trebuie să le îndeplinești pentru a te putea bucura pe deplin de numărarea cărților.

Prima dată, trebuie să joci la o masă la care se folosesc între 6 și 8 pachete de cărți, nici mai multe, nici mai puține. Piciorul de cărți trebuie să fie proaspăt amestecat odată ce începi numărarea, altfel sistemul nu va fi unul durabil. Piciorul de cărți se schimbă cam la 30 de minute la jocul de baccarat live online, așa că dacă intri la masă înainte de schimbare, așteaptă puțin înainte de a începe numărarea. În cel mai rău caz, vei avea de așteptat maxim 30 de minute înainte să poți juca. În situația ideală, vei juca la o masă la care piciorul este folosit pe toată durata jocului. Acest lucru se întâmplă în deosebi în cazinourile clasice, însă poți aplica strategia și online.

Dacă te-ai conformat cu toate regulile de mai sus, vei putea să începi să te familiarizezi cu detaliile număratului de cărți pentru baccarat. În primul rând, trebuie să cunoști formula număratului de cărți pentru baccarat. Când te așezi la o masă care are un picior de cărți nou, începe numărătoarea de la zero. Valoarea cărților pe care le vezi împărțite va determina dacă acest număr va crește sau va scădea. Dacă sunt împărțite cărți ca as, doiar sau treiar, vei adăuga +1 la numărătoare. Dacă apare un pătrar, vei adăuga +2 la suma ta. Dacă pe masă apar 5, 7 sau 8, vei scădea -1 de la suma totală. La un șesar, vei scădea -2, iar dacă pe masă apar nouar, decar, valet, damă sau rege, nu vei face nicio adunare sau scădere.

Care este motivul din spatele numărării acestor numere? Vei face asta pntru că vei știi, după câteva runde, dacă este mai bine să plasezi un pariu pe bancher sau pe jucător. Când numărătoarea ta este mai mică decât 16, un pariu pe bancher este mai convenabil. Dacă aceasta este peste valoarea 16, atunci cel mai bine ar trebui să pariezi pe jucător. Poate că te întrebi și când ai putea paria pe un egal folosind numărarea cărților. Ei bine, aici nu există nicio tehnică. Dacă vei dori să pariezi pe egal, mai bine nu folosești această tehnică de numărat cărți pentru că totul va deveni mult prea complicat.

Avantaje: numărarea cărților la baccarat îți va permite să prezici care este următoarea mână câștigătoare, în timp ce îți oferi o șansă mai mare de succes decât dacă te-ai fi bazat doar pe noroc. La jocul de baccarat online, număratul de cărți este mai ușor pentru că efectiv poți nota sumele rezultate în urma mâinilor decartate decât să faci totul mental. Vei putea câștiga sume mici de bani într-un interval scurt de timp dacă vei avea grijă ca numărătoarea ta să fie corectă.

Dezavantaje: procesul durează mult până să te poți folosi de el și să prezici ceva cu o oarecare șansă de a fi corect. Va trebui să stai la masă pentru mult timp înainte de a paria, ceea ce nu este de obicei acceptat la orice masă de joc de noroc. La jocurile online de baccarat live, picioarele cu cărți sunt de obicei schimbate înainte de a se termina cărțile de joc, fapt ce poate îngreuna numărătoarea. De asemenea, pentru a face profit, numărătoarea ar trebui să fie undeva la +235 pentru ca pariul pe jucător să plătească și la -200 pentru ca cel pe bancher să devină profitabil, fapt ce se întâmplă după ore și ore de joc.

Întrebarea corectă pe care să ți-o pui nu este legată de veridicitatea strategiei, ci de timpul pe care o să îl aloci acesteia pând va de veni profitabilă și dacă merită acest timp și efort. Răspunsul este undeva la mijloc. Numărarea cărților la baccarat, așa cum poți observa din dezavantajele sistemului, necesită ore întregi de joc pentru a te scoate pe profit, iar profitul nu este deloc unul mare. Această opțiune cade din start pentru că, dacă stai inactiv la masă, vei fi automat scos afară. Dacă vrei să o testezi totuși, nu te împiedică nimeni și nimic să o faci și să vezi dacă este sau nu bună pentru tine.

Urmărirea tiparelor la baccarat

Urmărirea de tipare înseamnă că vei ține cont de deznodământul fiecărei runde anterioare de joc la baccarat. Vei face asta în speranța că vei putea observa anumite trenduri care pot fi utilizate în avantajul tău pentru a prezice felul mâinii următoare. Acest fapt se bazează pe statistică, care zice că mâna jucătorului va câștiga în proporție de 44,615%, a bancherului în procent de 45,843%, în timp ce un egal poate fi câștigător în 9,543% din cazuri. Astfel, vei putea observa când o mână are mai multe șanse de a se ivi față de cealaltă.

Să zicem că joci un joc de baccarat live și ții minte mâinile câștigătoare de-a lungul acestuia. La runda a unsprezecea, pariul pe bancher iese câștigător și realizezi că de-a lungul jocului a apărut și un pariu pe egal câștigător, adică a avut o rată de câștig de 9,09% din totalul câștigurilor, alături de 4 câștiguri ale pariurilor pe jucător, adică 36,36% și alte 6 pe cele pe bancher, 54,54%. După cum vezi, pariul pe bancher performează cel mai bine și a sărit peste nivelul său statistic normal cu 8,7%, în timp ce cel pe jucător este la sub 8,3% față de media normală. Din punct de vedere statistic, te-ai aștepta ca aceste procentaje să revină la normal, deci un pariu pe jucător ar fi cel mai indicat.

Un lucru pozitiv pentru jocul de baccarat live online este că mâinile câștigătoare sunt înregistrate și afișate pentru tine pe big road. Acest drum mare este afișat pe interfață și conține un număr de cercuri roșii, albastre și verzi într-un spațiu dedicat. Roșul reprezintă victoriile bancherului, albastrul pe cele ale jucătorului, iar verdele este pentru egaluri. Începând din partea de stânga sus, pe drumul mare sunt înregistrate în mod vertical în jos toate mâinile câștigătoare. De exemplu, dacă bancherul câștigă două mâini, vei vedea două cercuri roșii pe prima coloană. Dacă jucătorul iese câștigător mai apoi, o nouă coloană va fi începută și va continua în jos pentru a înregistra seria de câștiguri ale jucătorului. Poți folosi această unealtă pentru a prezice unde pe ce să pariezi mai departe.

Avantaje: observarea tiparelor în jocul de blackjack îți va oferi o imagine mai clară asupra statisticilor impicate în joc, despre care ar putea fi mâna care câștigă la următoarea rundă bazându-se pe un oarecare nivel mediu de joc. Strategia este una foarte ușor de implementat, pentru că mesele de baccarat live îți oferă în timp real statisticile de care ai nevoie pentru a o adopta.

Dezavantaje: Baccarat este un joc care se bazează pe șansă și noroc, motiv pentru care această tehnică nu îți va permite să prezici cu acuratețe ce mână urmează să fie împărțită pe masa de joc. Datorită caracteristicii probabilistice ale jocului, mediile statistice folosite la strategia de urmărire a tiparelor nu îți va putea permite niciodată să prezici, de exemplu, 10 mâini câștigătoare una după alta.

Strategia de baccarat 1-3-2-4

Strategia de pariere 1-3-2-4 este un tip de progresie pentru baccarat care se folosește de faptul că șansele de câștig pentru bancher și jucător sunt apropiate de 50/50, ceea ce înseamnă că amândouă mâinile au șanse relativ egale. O variantă a acestei strategi de pariere a fost pentru prima dată folosită în 2006 într-un joc de la Fortune Palace. Strategia este una extrem de ușor de folosit și este printre favoritele celor care de-abia își încep călătoria în lumea baccarat-ului.

Principiul strategiei este simplu: vei paria o unitate la prima rundă pe care o joci, trei unităț la runda a doua, două la runda a treia și respecitv 4 la ultima rundă a șirului. Nu treci la următorul număr al progresiei decât în cazul unei victorii. Dacă pierzi, vei începe din nou de la început. Fiecare număr reprezintă totalul de unități pe care le vei paria. Să zicem că unitatea aleasă este cea de 1 leu. Dacă vei câștiga cele patru ture, vei avea un profit total de 10 lei. Dacă pierzi, strategia îți va recupera banii în cel mai scurt timp, motiv pentru care vei putea continua să joci chiar și dacă ai un fond de joc mic.

Avantaje: poți câștiga un profit mici chiar dacă vei câștiga doar pe două sau trei numere din secvența de joc. Dacă vei câștiga a doua mână, dar o vei pierde pe a treia, vei avea 2 lei profit. Același lucru se întâmplă și dacă pierzi a patra rundă de joc a secvenței, dar le câștigi pe primele 3. De asemenea, poți folosi strategia 1-3-2-4 chiar și dacă nu ai fonduri de pariere mari. Poți să ajustezi după cum vrei valoarea unei unități de pariere, dacă vrei să pariezi cu sume mai mari pe viitor.

Dezavantaje: strategia funcționează de minute pe termen scurt, însă nu este recomandat să o joci pe timp exstins din cauza avantajului nativ al casei. Există mereu riscul să dai de o serie de pierderi, care ți-ar putea seca imediat fondul de pariere. Strategia este gândită pentru a minimiza pierderile, așa că s-ar putea să îți ia ceva timp să ajungi în această situație negativă.

Alte strategii de joc pentru baccarat

Strategia 1-3-2-4 de mai sus este doar una dintre zecile de strategii de joc pe care le poți folosi și care se potrivesc categoriei de pariere progresivă. Parierea progresivă este simplă, eficientă și îți garantează că vei face câțiva bani dacă o folosești pe termen scurt. Funcționează bazându-se pe premiza că rezultatul unei runde va determina cât să pariezi la următoarea. Progresia pozitivă înseamnă că vei paria mai mult data viitoare dacă ieși câștigător și mai puțin dacă pierzi. La progresia negativă, vei crește pariurile după ce pierzi și le vei scădea în cazul unei victorii.

Chiar dacă aceste strategii sunt mai comune la ruletă, pot fi aplicate cu succes la orice joc la care șansele de pariere sunt egale, deci și la jocul de baccarat live. Strategia 1-3-2-4 este de departe cea mai bună pentru când joci baccarat, însă este aplicată cu succes și la alte jocuri de masă. Dacă vrei să afli mai multe despre aceste tipuri de progresii, intră pe pagina noastră dedicată strategiilor pentru ruletă.