Ponturi și reguli pentru jocul de baccarat

Ideea de bază a jocului de baccarat este destul de simplă. În joc, două cărți sunt împărțite bancherului și două jucătorului. Tot ce ai de făcut este să pariezi pe cine crezi tu că va avea suma cărților mai mare. Ține minte că aceste două denumiri nu sunt date direct dealerului și jucătorului, așa cum se întâmplă la blackjack. Poți paria pe oricare dintre cele două vrei. Valoarea cărților diferă în acest joc față de altele, așa că îți va lua ceva vreme până te vei obișnui cu asta.

Masa și drumurile la baccarat

Masa este zona pe care vei pune pariuri în joc. Varianta de baccarat pe care o vei juca îți va spune câți jucători sunt la o masă de joc. De exemplu, la cazinourile tradiționale există varianta de baccarat mini, care poate acomoda până la 6 jucători la masă. La cea punto bianco, se pot așeza câte 14 jucători la masă în același timp. Toată masa este acoperită de binecunoscuta față verde cu zone de pariere pentru fiecare jucător în parte. La varianta live online a jocului, această zonă de pariere este supradimensionată pe interfață, fapt ce îți va face treaba de a pune pariuri ceva mai ușoară.

Dacă ai mai stat la o masă de baccarat live până acum, ai observat probabil că există un număr de rețele pe interfață. Aici vei putea vedea diferitele drumuri care arată câștigurile anterioare, de la început de sesiune încoace. Aici, vei găsi mai multe tabele cu nume ciudate cum sunt big eye boy sau big road. Aceste detalii pot deveni rapid mult prea tehnice, așa că pentru moment, tot ce trebuie să știi este că drumurile sunt folosite de către jucători pentru a-i ajuta la cum să parieze mai departe în joc.

Dealerul, cărțile și pachetele de cărți

Dacă încă nu cunoști acest detaliu, află că dealerul este persoana care împarte cărțile la masa de joc. Acesta stă în partea opusă a mesei față de jucători, împărțind cărțile dintr-un picior, un device care nu este de fapt un papuc, ci un aparat în care se păstrează pachete de cărți amestecate ce sunt distribuite mai ușor și mai repede cu acesta. Odată ce runda de joc se termină, cărție sunt decartate și o nouă rundă începe. În lumea cazinourilor live, dealerii se mai numesc și prezentatori de joc, fiecare dintre ei având un stil aparte de a prezenta jocul și de a-l face mai amuzant.

Baccarat se joacă de obicei cu șase sau cu opt pachete de cărți de joc. Valorile cărților de la jocul de baccarat sunt diferite față de cele de la alte jocuri cu cărți de cazino. Decarii, valeții, damele și regii au valoarea zero, în timp ce asul are valoarea 1. Restul cărților numerotate, cele de la 2 la 9, au valorile numerelor pe care le poartă. Important de știut mai este și că la baccarat culoarea cărților nu are nicio importanță deosebită, cu excepția unor pariuri anume.

Zona de joc, interfață, jetoane

Zona de joc este de obicei transmisă live dintr-un studio care emită o sală de cazino. Aspectul și senzația pe care ți-o va da masa de joc depinde în mod complet de prestatorul de serviciu. De exemplu, multe dintre mese vor fi aranjate în așa fel încât să arate ca un cazino chinezesc, mai exact ca unul din zona orașului Macao. Acest lucru se întâmplă tocmai pentru că baccarat este un joc extrem de popular în această zonă a lumii, fapt ce îi conferă jucătorului o experiență cât mai apropiată de cea autentică.

Interfața unui joc de baccarat îți va reda absolut tot ce este necesar pentru a putea juca jocul în mod corect. O să găsești pe ecran zona de selectare a jetoanelor, precum și mai multe opțiuni cum este cea pentru istoria pariurilor tale anterioare, setări pentru ajustarea sunetului și a camerei și, în funcție de masă, poți chiar să vezi ce pariuri pun jucătorii de lângă tine.

Vei găsi de asemenea și zona de pariere unde îți poți pune jetoanele pentru a face un pariu. Valoarea jetoanelor variază de la o masă la alta, așa că asigură-te că ești la curent cu pariul minim acceptat la masă înainte de a te apuca să joci la o masă nouă. Vei mai găsi pe ecran și diferitele drumuri despre care am vorbit mai sus, pe care le poți consulta pentru a vedea rezultatele de la rundele anterioare.

Regulile jocului de baccarat

Acum că te-ai familiarizat cu unele dintre ideile de bază ale jocului, poți să începi să citești și regulile de bază ale jocului și cu diferitele tipuri de pariuri pe care le poți face. Odată ce le înțelegi, vei putea să faci un pas în față pentru a deveni un jucător apreciat la orice masă de joc. Înainte de a alege o masă la care să pariezi, asigură-te că ai destui bani în contul online de pe platforma pe care joci. Se întâmplă de multe ori să ajungi la masă și să descoperi că nu ai cu ce să joci. Vei citi mai întâi un ghid pas cu pas despre cum să îți pui primul pariu, după care vei vedea care sunt regulile jocului de baccarat liveregulile jocului de baccarat live.

Când să pariezi la baccarat: Vei putea paria într-un anumit interval de timp presetat, la fiecare început de rundă nouă, acesta fiind singurul moment în care poți să pui pariuri. O să îți dai seama de asta imediat ce te așezi pe un scaun virtual de la masa ta de joc. Dealerul va anunța că a venit momentul pentru pariere, așa că vei vedea și un cronometru undeva pe ecran, cu timpul pe care îl mai ai în care poți să pui un pariu. Acest interval de timp poate fi între 10 și 90 de secunde, în funcție de masa la care joci. Odată ce timpul s-a scurs, nu vei mai putea pune pariuri decât la runda următoare.

Cum să așezi corect jetoanele: Să joci baccarat online este mult mai ușor din punct de vedere tehnic, al punerii de pariuri, decât ar fi dacă l-ai juca în cazino. Atunci când vine timpul să pui pariuri, zona de pariere va fi evidențiată pe ecranul tău. Dacă treci cu mouse-ul peste fiecare tip de pariu, zona de pariere se va evidenția de asemenea, iar dacă vei face click, vei plasa un pariu egal cu valoarea unui jeton pe zona de pariere pe care ai selectat-o. Dacă nu ești sigur de alegerea făcută, poți să stai la masă fără să pariezi pentru câteva runde, pentru a te familiariza cu aceasta.

La începerea rundei: Odată ce timpul dedicat punerii de pariuri expiră, dealerul va pune 4 cărți pe masa de joc. Acestea vor fi împărțite în ordinea jucător-bancher-jucător-bancher. Cărțile pot fi împărțite fie cu fața în sus, fie cu fața în jos, în funcție de tipul mesei de joc.

La finalul rundei: Valoarea fiecărei cărți este adunată, iar zona cu cea mai mare valoare câștigă. Există trei rezultate posibile pentru fiecare rundă: câștigă jucătorul, câștigă bancherul sau egal. O mână câștigătoare este cea care adună valoarea 9 sau cea mai apropiată valoare de această cifră. Orice mână care trece de valoarea de 9 puncte va fi scăzută din 10. De exemplu, o mână cu valoarea 11 va avea de fapt valoarea 1, iar o mână cu valoarea 14 va avea valoarea 4.

Când începe timpul de pariere din nou: După o rundă, dealerul se va debarasa de cărțile de pe masă, punându-le în mulțimea de cărți decartate aflate în dreapta sa. Timpul de pariere va începe din nou, moment din care poți să îți pui un alt pariu pentru runda ce stă să înceapă.

Amestecarea cărților: Jocul continuă până în momentul în care dealerul ajunge la cartea de tăietură sau cut card. În acel moment, dealerul va amesteca pachetul de cărți ca la carte înainte de a continua jocul. Câteodată, pentru a salva din timpul irosit, dealerii vor avea un picior cu cărți gata amestecate pe care îl vor schimba cu piciorul actual, pentru a da mai repede drumul la joc.

Etichetă: Asigură-te că te comporți mereu exemplar atunci când ești la masa de joc live online. Toată lumea intră la masă cu un singur scop, acela de a se simți bine în timp ce încearcă să facă bani. Asigură-te că faci tot ce poți pentru a le asigura celorlalți jucători, cât și ție, o experiență de joc plăcută.

În caz de eroare: În momentul nefast și puțin probabil în care apare o eroare în transmisiunea jocului, runda va fi pusă pe pauză și managerul de joc va fi anunțat de apariția acesteia. Vei primi un mesaj de eroare pe ecran, care va sta acolo până ce problema va fi remediată. Dacă eroarea persistă și runda nu va mai putea fi continuată, vei primi banii pariați înapoi.

Regula celor trei cărți

Regula celor trei cărți se aplică atât jucătorului, cât și bancherului, însă în mod diferit pentru fiecare dintre aceștia. Haideți să începem pentru regula aplicată jucătorului mai întâi. Dacă mâna jucătorului este mai mică sau egală cu 5, atunci această mână va mai primi o a treia carte. La o mână naturală, jucătorul va sta și nu va mai cere carte. O mână naturală este cea care este compusă din două cărți care însumează valoarea de opt sau nouă.

În cazul bancherului, un total de 2 sau mai puțin îi permite acestuia să ceară o a treia carte. Dacă totalul mâinii bancherului este 3, atunci acesta poate cere o a treia carte doar dacă a treia carte a jucătorului este mai mică de opt. Dacă totalul bancherului este 4, o altă carte poate fi împărțită acestuia dacă a treia carte a jucătorului nu este de valoarea 0, 1, 8 sau 9. La un total de 5 pentru bancher, acesta va putea primi o carte dacă a treia carte dată jucătorului nu este un 4, un 5, un 6 sau un 7. În final, dacă mâna bancherului este de 6, va primi o a treia carte dacă jucătorul a primit o a treia carte cu valoarea 6 sau 7. De la valoarea 7 în sus, bancherul va sta.

Cum pariezi la baccarat live

Simplicitatea cu care funcționează aceste pariuri la baccarat este cea care face din acest joc unul atractiv, mai ales când vine vorba de jucători începători. Există un număr de pariuri principale și câteva secundare, în funcție de varianta de baccarat pe care alegi să o experimentezi. Să începem prin a trece în revistă tipurile de pariuri de bază pe care le poți face.

Pariu pe bancher

Acesta este cel mai favorabil tip de pariu pe care îl poți face, pentru că îi conferă casei un avantaj mai mic decât dacă ai pune alte tipuri de pariuri. Tot ce trebuie să faci este să îți pui jetoanele pe zona destinată bancherului de pe masa de joc. Ține minte că, din cauză că avantajul casei scade la aceste pariuri, cazinoul s-ar putea să-ți impună un comision dacă vei avea o mână câștigătoare. Procentajul pretins de casă depinde în mod normal de masă și de varianta de joc aleasă, însă de obicei este setat la 5% din valoarea câștigată. Asigură-te că te-ai interesat despre aceste reguli înainte de a te pune pe pariat.

Pariu pe jucător

Al doilea cel mai bun pariu pe care îl poți face ca jucător este cel pe jucător. Aici vei avea de-a face cu un avantaj mai mare al casei față de cel de la pariul pe bancher, însă cazinoul nu îți va percepe un comision în cazul în care câștigi. Dacă ai impresia că jucătorul va fi cel care va câștiga runda, pur și simplu așează jetoanele în zona desemnată pentru jucător de pe masa de pariere și ține-ți degetele încrucișate.

Pariu pe egal

Pariurile pe un egal sunt cele mai puțin favorabile dintre cele trei tipuri de pariuri principale pe care le poți face la baccarat. Prin punerea unui pariu pe egal, prezici practic că amândouă mâinile de pe masă vor avea valori egale la final de rundă. Acest pariu vine cu șanse mai bune decât celelalte tipuri de pariuri, însă majoritatea jucătorilor evită să pună pariuri pe egal pentru că riscul ca acesta să se adeverească este mult mai mic. Pentru a pune un pariu pe egal, așează jetoanele tale în zona pentru acesta de pe masa de pariere.

Pariuri speciale și de margine

Există o serie de pariuri de margine și pariuri speciale în funcție de varianta de joc de baccarat pe care o joci. Odată ce te-ai obișnuit să pariezi cu cele trei tipuri de bază, atunci poți să te informezi mai bine și să încerci să te joci și cu aceste pariuri mai speciale. Poți face pariuri pe perechi la bancher și jucător, perechi perfecte, Dragon 7 sau Panda 8 sunt disponibile la diferitele variante ale jocului de baccarat aflate în cazinourile online. Vei putea citi mai multe despre aceste tipuri de pariuri pe pagina cu variantele de baccarat disponibile. Pentru moment însă, poți să te axezi în special pe cele de bază, care sunt mai mult decât suficiente pentru a te face să înțelegi mai bine jocul și să te bucuri de experiența în sine.

Pariuri pe perechi

Aceste tipuri de pariuri îți permit să faci un pariu pe cărțile jucătorului sau ale bancherului, despre care prezici că vor forma perechi. De exemplu, dacă jucătorului i se decartează o pereche de pătrari. Acest pariu de margine este oferit de o sumedenie de cazinouri online care au mese de baccarat live, însă nu de către toate mesele de joc din lume. Verifică dacă masa la care urmează să joci oferă acest pariu special.

Pariu pe perechea perfectă

Pariurile pe perechi perfecte plătesc atunci când ori jucătorul, ori bancherul primește o pereche de cărți din aceeași culoare și valoare. De exemplu, dacă jucătorul prinde o mână cu doi pătrari de inimă roșie, această mână este o pereche perfectă. Cum se întâmplă și în cazul altor pariuri de margine, și acesta este oferit doar de câteva mese anume, așa că fă-ți temele dinainte și vezi dacă masa ta oferă un asemenea pariu.

Pariu pe perechi mici/mari

Acestea sunt alte două pariuri de margine pe care le poți găsi la anumite mese de baccarat live. Pariul pe mână mică plătește atunci când valoarea totală a cărților din mâinile jucătorului și bancherului este egală cu 4. În cazul pariurilor pe mână mare, acestea plătesc dacă cele două mâini au o valoare însumată de 5 sau 6.

Care sunt șansele de câștig la baccarat?

Dacă ai ajuns atât de departe, e momentul să îți oferi un mic premiu pentru perseverență! Ești oficial pregătit, ca începător, să joci baccarat. Tot ce mai ai de făcut înainte de a te așeza la o masă virtuală este să vezi care sunt șansele de câștig la baccarat. Mai jos vei găsi o listă ușor de parcurs cu toate pariurile și deznodămintele posibile, de la cele pe jucător la cele pe bancher, cele egale și așa mai departe, precum și pariurile de margine. După cum vei vedea, nu există prea multe opțiuni aici, așa că poți învăța destul de ușor șansele pentru fiecare în parte. Încearcă totuși să le memorezi, pentru că este mereu bine să le cunoști și să știi cât te poți aștepta să câștigi de la un pariu anume. Lista de mai jos se bazează pe un joc la care se folosesc opt pachete de cărți.

Bancher: șansă: 0.458597, plată: 1:0.95, avantajul casei: 1.06%
Jucător: șansă: 0.446247, plată: 1:1, avantajul casei: 1.24%
Egal: șansă: 0.095156, plată: 8:1, avantajul casei: 14.36%
Pereche bancher: șansă: 0.074699, plată: 11:1, avantajul casei: 10.36%
Pereche jucător: șansă: 0.074699, plată: 11:1, avantajul casei: 10.36%
Pereche perfectă: șansă: 0.033450, plată: 25:1, avantajul casei: 13.03%
Mână mare: șansă: 0.611075, plată: 0,54:1, avantajul casei: 4.35%
Mână mică: șansă: 0.378925, plată: 1,5:1, avantajul casei: 5.27%