Cele mai frecvente întrebări de la baccarat și răspunsurile acestora

E complet normal să ai aceste întrebări fără răspuns, indiferent dacă ești nou la joc sau ai ceva experiență în spate. Vei găsi mereu răspunsurile dacă știi unde să cauți, această pagină fiind una dintre sursele ideale pentru a te inspira și a găsi cea ce cauți. Întrebările de pe această pagină sunt scurte și la subiect, iar răspunsurile se pretează după aceeași formă. Cel mai important, aceste întrebări de vor ajuta să înveți și mai multe lucruri despre baccarat, în drumul tău spre a ajunge un jucător bun, poate chiar un high-roller.

Începi să joci baccarat? Pornește de aici!

De ce e jocul de baccarat atât de popular în China

Baccarat a fost unul dintre primele jocuri apărute în cazinourile din Macao în trecut, pe vremea în care apăreau primele cazinouri din anii 1930. Baccarat a devenit în scurt timp unul dintre cele mai populare jocuri printre chinezi, din cauza ritmului alert de joc, dar și din cauza sumelor minime mici pe care le puteau juca și a avantajului mic pe care îl are casa în joc.

Baccarat este unul dintre jocurile de care se leagă cele mai multe superstiții. Dacă ne luăm după regulile de bază, în momentul în care bancherul are 8 sau 9 după prima mână, runda este gata și acesta este declarat câștigător. În cultura chineză, numărul 8 este unul foarte important și considerat extrem de norocos. Mai mult, pronunțarea numărului opt în chineză este similară cu cea a cuvântului pentru prosperitate sau bogăție. Din această cauză, e ușor de înțeles de ce baccarat este un joc atât de faimos în China.

Ar trebui să pariezi pe bancher tot timpul?

Nu, bineînțeles că nu. Însă matematic vorbind, șansele de izbândă în cazul bancherului sunt de 45,85%, în comparație cu cele de 44,62% ale jucătorului. Este corect să zicem deci că, pe termen lung, ar trebui să faci mai multe pariuri în dreptul bancherului.

Funcționează numărarea cărților la baccarat?

Da. Așa cum se întâmplă și în cazul blackjack-ului, poți folosi numărarea cărților cu succes într-un joc de baccarat. De ce? Pentru că unele cărți, precum și câte asemenea cărți mai sunt în pachet, pot influența drastic rezultatul unei runde de joc anume.

Care sunt cele mai bune pariuri la baccarat live cu dealer?

Pariul cel mai recomandat în cazul unui joc de baccarat live este cel pe bancher. Acest lucru se întâmplă pentru că, într-un joc cu opt pachete de cărți, avantajul nativ al cazinoului este de doar 1,06% dacă pariezi pe bancher. La pariurile pe jucător, acest avantaj crește la 1,24%, iar dacă pariezi pe un deznodământ egal, vei oferi casei un avantaj de 14,36%. Poți afla mai multe despre tipurile de pariere la pagina dedicată ponturilor pentru baccarat.

Ce este comisionul la baccarat?

Majoritatea cazinourilor, online și tradiționale, îți vor pretinde un comision de 5%, o taxă care va fi aplicată dacă vei câștiga un pariu pus pe bancher. Acest mod de lucru are scopul de a tăia din avantajele extrem de generoase pe care parierea pe bancher le aduce la baccarat. Chiar și după ce scazi costurile, câștigurile pe care le va returna un pariu pe bancher câștigător vor fi mult mai mari și mai avantajoase decât orice alt pariu pe care l-ai pune în jocul de baccarat.

Câte pachete se folosesc la un joc de baccarat live online?

Majoritatea jocurilor de baccarat live cu dealer se joacă în deosebi cu opt pachete de cărți de joc de câte 52 de cărți fiecare. Dacă vrei, poți citi mai multe despre tehnica de bază a baccaratului în cadrul ghidului nostru privind strategia de bază a jocului.

Cum pariez la o masă de baccarat live?

Baccarat este unul dintre cele mai ușoare jocuri de cazino pe care le poți juca. Jucătorii nu au altceva de făcut decât să încerce să prezică deznodământul unei mâini, prin alegerea unuia dintre cele trei posibile finaluri. Punerea de pariuri în jocul de baccarat live e simplă și intuitivă: selectezi jetoanele pe care le vrei și apeși pe zona corespunzătoare pentru pariere, bancher, jucător sau egal.

Care este pariul minim pe care îl pot pune la baccarat live?

Majoritatea meselor de baccarat live au un pariu minim acceptat de 1 dolar. La mesele dedicate jucătorilor experimentați sau VIP-urilor, pariul minim acceptat poate crește la 5 sau chiar 10 dolari.

Care sunt avantajele când joci baccarat pe internet?

Există o sumedenie de avantaje în a alege să joci baccarat online în detrimentul celui din cazinourile obișnuite. În primul rând, ai acces instant la joc. Nu trebuie să mergi până la locația fizică pentru a te juca la mesele tale favorite. Totodată, accesul îți este garantat 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Cu atât de multe jocuri și cazinouri disponibile, este aproape imposibil să nu găsești o masă deschisă și activă.

Primești acces la variante de joc exclusive pentru online, cum sunt formate inovative ca Baccarat Control Squeeze, Speed Baccarat sau Live Dragon Tiger. Mai mult, tu ești cel care își alege forma de joc dorită. Dacă ești la început, să te joci online ar trebui să fie prima ta opțiune pentru că vei putea să îți alegi masa care ți se pretează cel mai bine la nivelul de experiență pe care îl ai. În cele din urmă, nu uita de bonusuri. Cazinourile oferă bonusuri pentru jucători, mai ales pentru cei nou, aceasta fiind o metodă de a-i determina pe aceștia să încerce jocuri noi sau pur și simplu să vină pe platformele lor.

Cum pot juca baccarat online?

Pentru a te putea alătura unei mese și deci a juca baccarat online, trebuie să îndeplinești în același timp două condiții minime de participare. Prima, trebuie să ai un cont activ pe oricare dintre portalurile operatorilor autorizați din țara în care ai reședința și să te asiguri că aceștia pun la dispoziția jucătorilor mese de baccarat live. A doua, trebuie să ai posibilitatea de a depune bani reali în contul tău virtual de joc, în așa fel încât fondurile tale să poată acoperi pariurile minime de la masa la care urmează să joci. Majoritatea operatorilor de cazinouri online nu îți vor permite să depui mai puțin de 10 dolari deodată.

Aceste fonduri se extind de obicei și chiar se dublează dacă te afli la prima depunere, din cauza bonusurilor aplicate pentru jucătorii nou-veniți. La majoritatea meselor de baccarat live online, pariurile minime încep de la 1 dolar. Astfel, chiar și cu un fond de pariere mic, vei putea să te bucuri de jocul de baccarat pentru câteva zeci de minute, să capeți experiență și, de ce nu, să și câștigi câteva mâini.

Cum câștigi la baccarat?

Singurul mod în care poți câștiga o rundă anume în cadrul jocului de baccarat este prin prezicerea corectă a deznodământului acesteia. La început, vei plasa un pariu pe unul dintre cele trei finaluri posibile. Fie alegi că pariul câștigător este cel pe bancher, fie pe jucător sau pe egal. Dacă suma cărților bancherului, presupunând că ai pariat că acesta va ieși învingător, este 9 sau cea mai apropiată de această cifră, mai mare ca suma din mâna jucătorului, ai câștigat pariul.

Dacă suma cărților bancherului este mai mică decât nouă și totodată mai mică decât suma mâinii jucătorului, ai pierdut pariul. Dacă sumele celor două mâini sunt egale, la fel, pariul tău este pierzător. Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să pariezi la baccarat, vizitează această pagină.

Cât de sigur este să joc baccarat?

Baccarat este un joc sigur din punct de vedere al securității online. De fapt, nu există niciun element care să îl facă un joc riscant. Totuși, trebuie să ai în vedere câteva lucruri înainte de a începe să joci. Mai întâi, asigură-te că joci baccarat pe un portal al unui cazino respectat de către alți utilizatori, care are recenzii pozitive pe internet. Cazinoul trebuie să fie reglementat și licențiat conform normelor în vigoare din țara în care joci. În România, aceste cazinouri online trebuie să respecte legile privind jocurile de noroc.

Cel mai sigur lucru pe care îl poți face pentru a-ți demonstra că un cazino anume este sigur este să citești recenziile online ale acestuia. Vei putea găsi o sumedenie de recenzii pe internet despre mai toate portalurile cu jocuri de noroc existente. Aceste recenzii sau recomandări vin sub formă de articole de blog de la alți jucători, dar și sub formă de recenzii scurte pe portaluri dedicate acestei activități. Citește-le cu atenție, întreabă alți jucători ai site-ului dacă au avut probleme sau nu și doar apoi începe să pariezi cu bani reali la mesele de joc.

Care sunt diferențele între baccarat online și cel tradițional?

Baccarat-ul jucat cu un dealer live pe internet funcționează după exact aceleași reguli ca și cel dintr-un cazino tradițional, fizic. Diferența notabilă între cele două constă în spectrul larg de avantaje pe care varianta online a baccarat-ului o oferă jucătorilor față de cea dintr-un cazino normal. Odată ce alegi un cazino online în pofida unuia în care poți intra fizic, înseamnă că vei putea să joci jocurile tale preferate indiferent de locul în care te afli, indiferent de momentul în care vrei să joci, indiferent de vremea de afară sau de orice alți factori externi. Tot ce ai nevoie este o conexiune la internet, un laptop sau un telefon și gata, te poți juca!

Un alt avantaj pentru alegerea de a juca online orice joc de cazino, mai ales baccarat, este că acesta îți oferă instant accesul la statistici importante, care te vor ajuta să iei decizi mai bune în privința următoarei runde de pariere. Jocurile live de baccarat online oferă o multitudine de date, cum ar fi roadmaps sau drumuri ale mâinilor, dar și ține evidența mâinilor precedente pentru a te ajuta să îți îmbunătățești constant strategia și forma de pariere. Pariurile minime la jocurile online sunt mult mai prietenoase din punct de vedere financiar decât cele de la cazinourile fizice, ceea ce înseamnă că vei putea juca mai mult pentru banii pe care îi ai.

Care este diferența între baccarat live și cel RNG?

Principala diferență dintre cele două tipuri de baccarat constă în modul în care se desfășoară partea interioară a jocului. La baccarat RNG (random number generator, generator de numere aleatorii, tr.) totul se desfășoară în mod 100% computerizat. Nu există oameni adevărați care să amestece și să împartă cărți, nu există o transmisiune live dintr-un studio făcut să arate ca un cazino chinezesc. Fiecare element al jocului pe care îl vezi pe ecran, de la masă, la jetoane, cărți și rezultate, toate sunt generate de un calculator, toate sunt virtuale. La jocul de baccarat cu dealer live se folosește mereu un studio de transmisie, o masă de joc reală și cărți adevărate, dar și camere și un dealer în carne și oase, exact ca la un cazino tradițional.

Unele elemente ale jocului live online simplu sunt digitalizate, cum ar fi partea cu jetoanele și punerea de pariuri, pentru a face experiența mai ușoară și mai rapidă decât cea dintr-un cazino tradițional. Experiența pe care cele două tipuri de joc o crează este de asemenea extrem de diferită între jocul live simplu și cel care se bazează pe tehnologia RNG. La jocul RNG, orice element social dispare, orice interacțiune între jucător și dealer nu există, iar jocul are un ritm alert, constant, aproape mecanic.

La o masă de baccarat live cu dealer vei avea mereu oportunitatea de a juca alături de un alt om în toată firea, în schimbul unui calculator, moment în care vei putea experimenta și puțin din modul sofisticat de relaționare pe care îl oferă o masă de baccarat live tradițională. Poți vedea cum dealerul se schimbă la fiecare jumătate de oră, cum se amestecă pachetele de cărți folosite, cum se schimbă aceste pachete și așa mai departe. Unele mese de joc live, cum este Baccarat Squeeze, adaugă un element de suspans în plus la mese, fapt ce face întreaga experiență de joc mult mai antrenantă.

Ce trebuie să știu despre baccarat?

Baccarat, cunoscut și sub denumirea de Punto Banco în cazinourile fizice, este un joc de cărți original din Italia, însă care s-a popularizat mai ales în China și de fapt în toată Asia. Jocul este unul de comparație între două mâini de joc, una a jucătorului, alta a bancherului. Fiecare rundă de joc din baccarat are trei deznodăminte posibile: câștigă jucătorul, câștigă bancherul sau runda se termină în egal. Șansele de câștig stau mereu în dreptul bancherului, avantajul casei la joc fiind în general mai mare de 1%. însă nu cu foarte mult. Acest joc oferă printre cele mai mici avantaje pentru cazino dintre toate jocurile la care te-ai putea gândi. Acest lucru înseamnă că jucătorii au cele mai mari șanse de câștig. Poți învăța mai multe despre variantele de baccarat disponibile accesând pagina noastră specială cu detalii despre cele mai faimoase variante ale baccarat-ului.