Joacă baccarat online: reguli și strategii ale jocului

Masa de baccarat poate susține până la 13 jucători deodată, fie că vorbim despre un cazino online sau unul clasic. Potrivit regulilor jocului, poziția jucătorilor este dată de un număr. Dacă masa are 12 locuri, atunci fiecare jucător va primi un număr de la 1 la 12. Pentru a face un pariu, jucătorii trebuie să pună jetoanele în zonele marcate pentru acestea din fața lor, fiind vorba despre zone pentru fiecare jucător în parte. Partea din fața jucătorului este cea pentru pariurile pentru jucător, adică cea care prezice că jucătorul câștigă. Mai departe se află partea bancherului, adică cea care prezice că dealerul va câștiga. Ultima zonă este cea a egalului.

Glosarul termenilor de baccarat →

Jocul de Baccarat

În online, aproape toate mesele de baccarat virtuale sunt de tipul mini. Acest trend devine tot mai popular chiar și în cazul localurilor clasice de cazino. Masa arată cam la fel cu cea de la jocul de blackjack, însă poate acomoda mai puțini jucători deodată și deci grăbește desfășurarea jocului. Regulile jocului stau neschimbate, însă faptul că mesele sunt mini duce la pierderea unor caracteristici ale jocului. De exemplu, jucătorii nu pot controla piciorul dealerului.

Regulile de bază din baccarat

Cel mai important lucru atunci când te apuci să joci baccarat este să îi înțelegi regulile. Primul lucru este să înțelegi obiectivul jocului. Atât dealerul cât și jucătorul încep jocul cu două cărți. Regula principală a jocului este simplă: mâna care se apropie cel mai mult de valoarea 9 câștigă pariul. În unele cazuri, pentru a determina câștigătorul, o a treia carte este oferită unuia sau amândurora părților, în funcție de regulile care se aplică după caz. Jucătorii nu trebuie să învețe de obicei regulile acestei a treia cărți, pentru că acestea variază de la un cazino la altul și dealerii comunică regulile jucătorilor dacă se ajunge la acest punct al jocului.

Ponturi și reguli pentru jocul de baccarat →

Termenul de jucător sau “player”, precum și cel de bancher sau “dealer” nu se referă neapărat la cele două părți, pentru că jucătorul poate paria inclusiv pe el. Baccarat se joacă de obicei cu până la 8 pachete de cărți de joc amestecate. Valorile cărților sunt importante în acest joc și trebuie cunoscute pe de rost de către toți jucătorii. Astfel, decarii, juveții, damele și regii au valoarea zero, așii au valoarea 1, iar restul cărților de la 2 la 9 au valorile pe care le reprezintă.

Dealerul știe valoarea fiecărei cărți și va număra suma totală a mâinii pentru toată lumea. În baccarat, față de blackjack, nu se folosește termenul “bust” sau “sunt out”. Dacă ai o mână care însumează mai mult de 10 puncte, vei scădea 10 (sau 20) din sumă și rămâi cu valoarea mâinii. Dacă ai o mână de 8+9, adică 17, vei scădea 10 și vei rămâne cu valoarea 7 a mâinii.

Strategiile cele mai faimoase de baccarat →

Desfășurarea jocului de baccarat

La începutul jocului, atât jucătorul, cât și dealerul primesc fiecare câte două cărți. Cărțile se împart de la dealer sau, după caz, de la jucătorul la care este rândul jocului, acesta funcționând în sensul acelor ceasornicului. Prima carte se împarte la jucătorul de lângă dealer, după care acesta merge mai departe împărțind cărți la restul mesei, iar la final își împarte sie înșuși o carte. Când a terminat masa, dealerul împarte al doilea set de cărți, câte una pentru fiecare ocupant al mesei, înainte de a-și împărți și lui a doua carte.

Primul care anunță ce valoare are mâna sa este jucătorul care a făcut pariul primul. Mai apoi, este rândul dealerului să anunțe suma cărților sale. Persoana de la masă care se apropie cel mai mult de 9 este câștigătorul. Câteodată mâinile celor de la masă vor avea nevoie de încă o carte, a treia, pentru a putea fi determinat câștigătorul. Dacă se întâmplă asta, dealerul va explica jucătorilor regulile care se impun în împărțirea celei de-a treia cărți. Dacă câștigătorul reușește să strângă 9 puncte, atunci câștigul este catalogat drept natural.

Cele mai cunoscute variante de baccarat →

Exemplu: jucătorul pariază pe player 10 lei. Dealerul pariază pe banker 10 lei. După înmânarea cărților, jucătorul are 8 și as, iar dealerul 3 și 5. În acest caz, dealerul este pierzător, pentru că a pariat pe sine însuși. Dacă ar fi pariat pe player, s-ar fi împărțit câștigul la doi, deoarece jucătorul a strâns 9 puncte, deci a câștigat natural. Țineți minte că fiecare cazino are regulile sale când vine vorba despre cartea a treia, așa că analizați-le înainte sau întrebați dealerul, dacă jucați într-un cazino offline, despre aceste reguli.

Ponturi pentru baccarat

Dacă te pui să calculezi șansele de câștig, vei vedea că banca va câștiga de mai multe ori ca tine, însă doar cu câteva procente mai mult. Oricum, casa colectează un procent de 5% în cazul pariurilor pe banker câștigătoare. Astfel, banca are un avantaj de câștig de 1,24% față de jucător și încă unul de 1,06% în cazul pariurilor pe banker. Un egal este inamicul tău numărul unu în jocul de baccarat. Egalul plătește 9 la 1, iar casa are un avantaj de până la 14% în funcție de numărul de pachete de cărți folosite. Astfel, e bine să eviți să pariezi pe egal, însă și dacă o faci și ești victorios, îți poți înzeci instant pariul.

Ponturi și reguli pentru jocul de baccarat →